Iaşi: „Prinţişorul“ este liber după ce a furat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a plănuit în cele mai mici detalii spargerea firmei Camelisan, deţinută de tatăl său, de unde a furat împreună cu cinci prieteni 81.000 de lei.

Lucian Parasca (17 ani) din Iaşi este considerat de procurori „creierul“ furtului din noaptea de 5 spre 6 octombrie, din sediul firmei Camelisan, aflat în cartierul Frumoasa şi deţinută de Săndel Parasca, tatăl său. Anchetatorii spun  că Lucian Parasca ar fi pus la cale furtul, ajutat de Vlad Axinia (22 de ani) şi Shiro Ioan Rotaru (20 de ani), prieteni ai acestuia.

Cei trei i-au luat cooptat şi pe Răzvan Gondoş (20 de ani), Alexandru Eduard Buiuciuc (18 ani) şi Bogdan Babătă (17 ani). Ajutaţi de ponturile date de Lucian Parasca, tinerii au intrat în magazin şi au luat 53.800 de lei şi 300 de cartele telefonice. După spargere, Lucian Parasca, Vlad Axinia şi Shiro Rotaru şi-au oprit câte 25.000 de lei iar restul i-au dat complicilor.

Au „spart“ banii pe maşini şi lăutari
Cuprins de grandoarea banilor, Vlad Axinia şi-a cumpărat un Audi A6 şi, rămas apoi cu buzunarele goale, a împrumutat cu acte la notar 10.000 de lei de la unul dintre partenerii de hoţie. Tinerii s-au gândit chiar să dea o petrecere în cinstea reuşitei, la care au chemat lăutari.  Deşi este considerat creierul operaţiunii, Lucian Parasca nu a fost reţinut de procurori.

A scăpat pentru că este fiul lui tata
Dacă partenerii lui sunt acuzaţi de furt calificat şi complicitate la furt calificat şi au fost reţinuţi joi dimineaţă de procurori în vederea arestării, Lucian Parasca a fost lăsat să plece acasă. Tânărul poate fi acuzat cel mult de furt între rude. Asta dacă Săndel Parasca îşi va menţine plângerea formulată la Poliţie după furt şi împotriva fiului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite