Primul drum făcut cu banii UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gropile din asfalt nu vor fi acoperite prea curând
Gropile din asfalt nu vor fi acoperite prea curând

Şefii Consiliului Judeţean Iaşi au semnat ieri primul contract cu fonduri europene pentru refacerea drumului către Suceava. 

Drumul judeţean 208, care face legătura între Suceava şi Iaşi, va fi refăcut de firma PA&CO International deţinută de omul de afaceri Costel Căşuneanu, cunoscut drept „regele asfaltului“. Acesta a intrat în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti din cauza unui alt contract pe bani publici obţinut în Moldova.

Lucrări blocate
„În sfârşit am semnat contractul pentru drumul către Suceava. În primăvară sperăm să putem demara lucrările. Ne-am chinuit cu acest proiect mai bine de un an“, a anunţat Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean. Valoarea lucrărilor este de aproape 40 de milioane de lei şi vizează asfaltarea a peste 40 de kilometri de drum între localităţile Mirceşti, Hălăuceşti, Mogoşeşti-Siret, Stolniceni-Prăjescu, Valea Seacă şi Lespezi.

Finanţarea nerambursabilă pentru aceste lucrări este asigurată încă din noiembrie 2008, dar din cauza procedurilor greoaie şi a contestaţiilor depuse de mai multe firme de construcţii lucrările nu au putut fi atribuite.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 60 de milioane de lei, din care peste 50 de milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile alocate de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional (POR). Consiliul Judeţean Iaşi a mai depus două proiecte pentru refacerea DJ 248 Iaşi-Vaslui şi DJ 282 Iaşi-Botoşani cu bani europeni. Primul este blocat în contestaţii, iar pentru cel de-al doilea nici nu a fost demarată licitaţia.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite