Primul copil conceput prin fertilizare in vitro prin programul naţional s-a născut la Iaşi. Află cât s-au chinuit părinţii să-l aibă pe micuţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Nichiforel, tatăl copilului, şi Mircea Onofriescu, managerul Maternităţii "Cuza Vodă"
Liviu Nichiforel, tatăl copilului, şi Mircea Onofriescu, managerul Maternităţii "Cuza Vodă"

La Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi s-a înregistrat miercuri o premieră naţională.

Primul copil născut datorită Programului Naţional de Fertilizare In-Vitro s-a născut miercuri, 20 iunie, la ora 21.00. Părinţii, suceveni, au apelat la centrul din Iaşi pentru fertilizare.

VIDEO O bătaie de inimă aşteptată şase ani. Vezi povestea primului copil conceput in-vitro prin programul Ministerului Sănătăţii

"Medicii de la Suceava şi Iaşi au supravegheat sarcina. Părinţii au decis ca bebeluşul să se nască la Iaşi. Este primul copil născut prin acest oprogram", a spus Mircea Onofriescu, managerul Maternităţii "Cuza Vodă".

aşi: S-a născut primul copil prin fertilizare in vitro din Moldova VIDEO

Micuţul s-a născut la 39 de săptămâni şi cântăreşte 2.900 de grame. "Se va numi Ioan, ca cei doi bunici ai săi. Avem încercări din 2009 de a avea un copil şi ne bucurăm că este sănătos. Deocamdată am avut scurte întâlniri cu el, vom avea timp de acum înainte. Mama are pentru el o listă de meserii pe care nu le va face, iar fotbalist este una dintre ele. Îl lăsam pe le să decidă", a spus Liviu Nichiforel, tatăl micuţului.

Mă ofer mamă-surogat pentru 15.000 de euro. Negociabil!" Vezi aici cum încearcă să facă bani câteva tinere din Iaşi

La Iaşi au fost depuse 80 de dosare pentru includerea în Programul Naţional de Fertilizare In-Vitro, au fost efectuate 52 de proceduri în urma cărora au fost înregistrate 20 de sarcini, mămici ce urmează să nască în următoarele luni. O fertilizare costă în jur de 3.000 de euro, din care Ministerul Sănătăţii alocă 1.200 de euro.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite