Primele imagini cu Sala Mare a Teatrului "Vasile Alecsandri" fac senzaţie pe Facebook. Vezi cum arată sala de spectacole FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la unul din cele mai importante clădiri-monument din Capitala Moldovei s-au încheiat. Primele fotografii din clădirea refăcută au fost făcute publice.

Imagini din Teatrul "Vasile Alecsandru" au fost făcute publice pe paginile de Facebook ale instituţiei de cultură. "Lucrările sunt terminate. Putem preda oricând clădirea administratorului", a afirmat Titel Sinescu, directorul Iasicon, firmă care a executat lucrările.

image

Reparaţiile la clădirea Teatrului au început după 1990, dar au fost tergiversate din lipsa fondurilor. În 2008,  SC Iasicon a câştigat o nouă licitaţie organizată de Ministerul Culturii, lucrările din ultimii ani fiind estimate la 6 milioane de euro.

Teatrul Naţional, de 11 ani în şantier

Oficialii Naţionalului ieşean susţin că în toamnă stagiunea va fi deschisă în spaţiul refăcut. Piesa de deschidere în noul spaţiu va fi "Iaşii în carnaval", de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija.

image

Printre regizorii care vor mai monta la Naţional se numără Silviu Purcărete şi Radu Afrim.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite