Prime grase pentru porcul de Crăciun la Consiliul Judeţean Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful judeţului Constantin Simirad a anunţat că cei aproape 180 de angajaţi ai instituţiei vor primi în această lună prime de 1.800 de lei impozabili

Unele din cele mai mari cadouri financiare de Crăciun în instituţiile publice din Iaşi vor fi împărţite în Casa Pătrată. Astfel, angajaţii Consiliului Judeţean vor ridica în această lună în plus cu aproape 1.300 de lei. „Voi respecta contractul colectiv de muncă şi voi da primele la angajaţi. Îmi pare rău că pe noiembrie şi decembrie vor câştiga mai puţin la salariu din cauza legilor impuse la nivel central în sectorul bugetar", a precizat Constantin Simirad, şeful CJ.

Acesta a menţionat că se vor găsi bani la buget pentru a acoperi cheltuielile cu primele de sărbători. Practic, în această lună se vor aloca în total 325.000 de lei de la bugetul judeţului doar pentru drepturile salariale aferente perioadei de sărbători. Şeful CJ a menţionat că premiul de Crăciun va fi acordat atât funcţionarilor publici, cât şi celor care sunt angajaţi cu contract de muncă.

Bani şi zile libere de Crăciun

Mai mult, pentru că în decembrie angajaţii din CJ sunt obligaţi să-şi ia patru zile libere fără plată aceştia ar putea beneficia şi de o mică vacanţă între Crăciun şi Anul Nou. „În luna decembrie, angajaţii vor prefera să-şi ia liber între sărbători şi, în acest caz, vom închide Consiliul Judeţean. Doar câţiva funcţionari vor rămâne pentru a asigura urgenţele", a spus Simirad.

Află ce părere au ieşenii despre primele de Crăciun de la CJ, joi, în

No title
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite