Iaşi: Prime de milioane de lei la spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Prime de milioane de lei la spitale
Iaşi: Prime de milioane de lei la spitale

Cele mai mari sume alocate de la începutul anului pentru această categorie sunt la Spitalul „Sf. Spiridon“. La Pediatrie a fost deja împărţită suma prevăzută în buget, adică 2,9 milioane de lei.

Managerii de spitale fac ce vor cu banii din buget. „Noi avem control doar pentru sumele pe care le dăm la spitale. Nu sunt obligaţi să ne raporteze nouă ce se întâmplă cu restul banilor“, a declarat Iulian Şerban, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

În acest fel, s-a ajuns în situaţia în care unii manageri au epuizat deja fondul de premii pentru anul acesta. Cea mai mare sumă cheltuită a fost la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria“, unde cele 2,9 milioane de lei au fost alocate.

Fără prime la Socola

„Cei 2,9 milioane de lei au fost cheltuiţi deja pentru prima de 2% şi pentru prima de stabilitate care se dă la toţi angajaţii care nu au concedii medicale. Ar mai trebui să dăm şi în acest semestru bani la angajaţi, dar nu mai sunt fonduri disponibile“, a precizat Marin Burlea, managerul Spitalului de Pediatrie Iaşi.

El a precizat că aceşti bani trebuie acordaţi salariaţilor în baza contractului de muncă, în caz contrar riscând să fie dat în judecată. Fondul de premii de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ este şi mai consistent, cu 4,7 milioane de lei programaţi de la începutul anului. Până acum, din raportările făcute la CJAS rezultă că s-a plătit deja către medici suma de 2,7 milioane de lei.

Unul dintre spitalele cu cele mai mari probleme în ceea ce priveşte finanţarea este Maternitatea Cuza Vodă. Instituţia figurează cu un fond de premii de 1,4 milioane de lei pentru 2009, toţi deja cheltuiţi.

La polul opus, şeful Spitalului de Psihiatrie susţine că n-a dat bonusuri în cursul acestui an. „La acest spital nu s-au dat prime la medici când am ajuns eu aici. Şi nu cred că s-au acordat nici înainte. Nu avem fonduri pentru aşa ceva“, a declarat Călin Scripcariu, managerul Spitalului de Psihiatrie Socola.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite