Primarul face ce vrea la Poli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea lui Poli încearcă în instanţă să deblocheze conturile până pe 31 martie, altfel nu va obţine licenţa de Liga 1.

Deşi nici nu a fost aprobat încă bugetul local al Primăriei pe 2010, primarul Gheorghe Nichita a decis să aloce echipei de fotbal din Copou bani pentru plata datoriilor. Astfel, prin Fundaţia Sportului Ieşean (FSI) s-au dat din banii publici în jur de 550.000 de lei pentru achitarea salariilor restante din decembrie, dar şi 50.000 de lei pentru datoriile înregistrate în urma cantonamentului de la Braşov. „Banii sunt de la bugetul local. Am dat fonduri în limita bugetului de anul trecut“, a explicat Nichita.

Anterior acestui ajutor financiar, Consiliul Judeţean (CJ) şi Consiliul Local (CL), respectiv acelaşi Gheorghe Nichita, au blocat conturile formaţiei ieşene din cauza procesului deschis de cele două instituţii împotriva lui Poli. Motivul trimiterii Politehnicii îl reprezintă cele patru milioane de lei pe care clubul le datorează la CJ şi CL.

„Am făcut contestaţie în instanţă la decizia de poprire a conturilor, aşteptăm termenul de judecată, care a fost amânat. Din cauza blocării conturilor, acum nu putem achita plăţile pentru furnizori şi utilităţi“, a spus Cristi Stărică, preşedintele Politehnicii Iaşi. Oficialul a explicat şi în ce fel poate plăti salariile jucătorilor. „Orice societate, chiar dacă ar intra în solvenţă, poate plăti salariile angajaţilor. Conform legii, nu putem face plăţi, dar salariile nu pot fi poprite, astfel încât putem folosi banii de la FSI“, a precizat Stărică.

Atacuri în administraţie pe tema Poli

Primarul l-a atacat pe şeful CJ, Constantin Simirad, pe tema Poli. Acesta a precizat că Simirad este un „duşman“ al lui Poli pentru că ar fi întrebat la Federaţia Română de Fotbal în ce condiţii echipa ieşeană a primit licenţa anul trecut când aveau datorii de aproape un milion de lei către bugetul judeţului.

„A cerut explicaţii la FRF de ce au dat licenţa în mai 2009 când Poli avea un debit către Consiliul Judeţean. Cei de la FRF au verificat şi ne-au zis că licenţa a fost acordată corect. Probabil că, dacă echipa de fotbal s-ar chema «Constantin Simirad», acesta ar da jumătate din bugetul judeţului la fotbal“, a spus Nichita. „Nu m-ar deranja dacă ar da bani din buzunarul lui, dar aceşti bani sunt munciţi de ieşeni“, a afirmat Simirad.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite