Primarul Nichita, premiat pentru tunul de la Palas de la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Gheorghe Nichita
Primarul Gheorghe Nichita

Edilul Iaşiului a fost recompensat cu o distincţie la Gala „10 pentru România“  pentru proiectul urbanistic declarat ilegal de instanţă, Primăria condusă de PSD-ist fiind sponsorul principal al evenimentului

Primarul Iaşiului a fost recompensat cu o distincţie la categoria „Dezvoltare urbană şi comunitară“ pentru Palas, care se construieşte ilegal în spatele Palatului Culturii, după ce a finanţat cu 70.000 de lei din bugetul oraşului organizarea la Iaşi a Galei „10 pentru România“.


Deşi sunt două hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile care declară ilegal parteneriatul dintre Primărie şi firma milioanarului Iulian Dascălu şi care anulează o partea din autorizaţiile de construire emise de municipalitatea, primarul şi-a primit mândru premiul.


Discurs plin de laude


Organizatorii au explicat că Palasul este „cel mai mare ansamblu artitectural din Moldova“, „premiat la Târgul imobiliar de la Cannes“, cu o parcare unică în ţară şi care „construieşte practic o nouă perspectivă asupra Palatului Culturii“. În aplauzele a sute de invitaţi din Moldova, primarul Gheorghe Nichita a ridicat în slăvi proiectul, deşi refuză de peste un an să pună în aplicare hotărârile judecătoreşti. „Premiul este o răsplată pentru cei care cu consecvenţă şi competenţă au susţinut acest proiect unicat în ţară. Odată cu acest proiect, Iaşiul se modernizează, devine o capitală europeană. Creem un sistem de referinţă pentru viitor. Acest lucru mă animă să fiu lângă un investitor cu curaj şi consecvenţă. Mă animă să mă bat cu toţi detractorii, care au alte interese decât cel al românilor“, a declarat Gheorghe Nichita.


Invocă performanţa


Acesta a sponsorizat tot evenimentul organizat de Realitatea TV, de la sala de spectacol, sonorizare, costurile legate de diplomă, decorarea sălii, până la cazarea staff-ului şi protocolul ceremoniei. Deşi premiul a fost acordat şi pentru Consiliul Local Iaşi care a susţinut proiectul, consilierii nu văd cu ochi buni distincţia. „Există unele semne de întrebare asupra premiului ţinând cont de sponsorizarea Primăriei. Nu este normal să se întâmple aşa ceva ţinând cont de colaborarea dintre organizatori şi Primărie, dar la Iaşi ne-am obşinuit“, a spus consilierul Radu Botez.


„Sub aparenta promovare a unor valori din Moldova ne-am trezit cu un abuz al administraţiei Nichita prin ridicarea în slăvi a unui proiect ilegal“, a spus consilierul Sorin Ionescu. Organizatorii galei de la Iaşi spun că premiul a fost acordat pe criterii de performanţă. „Mecanismul de premiere se bazează pe definirea performanţei, nu pe altceva. Restul lucrurilor nu ne privesc. Nu suntem instanţă de judecată“, a declarat Mihai Tatulici de la Realitatea TV.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite