Iaşi: Primarul Nichita speră “să-l ajute temperaturile” pentru că nu există cărbune suficient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Primarul Nichita speră “să-l ajute temperaturile” pentru că nu există cărbune suficient
Iaşi: Primarul Nichita speră “să-l ajute temperaturile” pentru că nu există cărbune suficient

Edilul Iaşiului, Gheorghe Nichita, nădăjduieşte că vremea nu se va răci până săptămâna viitoare pentru că nu poate asigura căldura în apartamentele locuitorilor.

Primarul a afirmat astăzi că speră ca vreme să nu se înrăutăţească pentru a putea asigura căldură asociaţiilor de proprietari care au solicitat furnizarea agentului termic. "Acum, Romgaz furnizează 16.000 de metri cubi de gaz pe oră, volum care ne permite să asigurăm căldură în timpul nopţii celor care au făcut solicitări. Să sperăm că temperaturile ne vor ajuta în continuare pentru că dacă se răceşte, presiunea la gaz ar putea scădea”, a spus Nichita.

Citeşte şi:

În acest moment, în depozitele CET este cărbune doar pentru câteva zile. Şefii municipalităţii au anunţat că pe 1 noiembrie vor deschide CET 2 după ce 70.000 de tone de cărbune vor fi aduse din Africa de Sud. Astăzi, edilul a precizat că huila energetică va ajunge în portul Constanţa abia săptămâna viitoare. „Pe 5-6 noiembrie este posibil să ajungă cărbunele în port şi de acolo să putem aduce la Iaşi cât avem nevoie”, a spus Nichita.

CET a semnat la mijlocul acestui an două contracte pentru 200.000 de tone de cărbune, dar acestea nu au fost onorate. Furnizorii nu au mai adus cărbune, deoarece CET Iaşi nu oferă garanţii financiare, situaţia economică a centralei fiind una îngrijorătoare. Datoriile către furnizori ajung la cel puţin 60 de milioane de lei. „Avem nevoie de ajutor în această privinţă. Ar fi bine dacă am putea lua un credit pentru CET pentru a plăti cărbunele care nu a fost achitat anul trecut, dar şi cel care urmează să vină”, a spus Nichita.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite