Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, îl axecută silit pe şeful judeţului pentru mărunţiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Gheorghe Nichita şi viceprimarul Romeo Olteanu au susţinut contractul cu Dalkia
Primarul Gheorghe Nichita şi viceprimarul Romeo Olteanu au susţinut contractul cu Dalkia

Oficialii Primăriei au dat în judecată Consiliul Judeţean pentru a recupera o datorie de 175.000 de lei, cotizaţia judeţului ca membru în Asociaţia Zonei Metropolitane.

Asociaţia care îngroapă Zona Metropolitană Iaşi

„Consiliul Judeţean nu se implică deloc în activitatea asociaţiei. Primarii au criticat neimplicarea lui Simirad care nu participă la şedinţe, nu se gândeşte la o strategie pentru finanţarea proiectelor primăriilor. Pentru că nu-şi plăteşte cotizaţia, am luat decizia să recuperăm banii prin instanţă", a spus primarul Gheorghe Nichita.  

Consiliul Judeţean este membru în asociaţie din momentul înfiinţării însă şefii judeţului refuză să mai cotizeze pe motiv că nu este beneficiarul direct al proiectelor, primăriile fiind cele care pot să-şi promoveze investiţiile. CJ nu şi-a achitat cotizaţia de trei ani, datoria fiind de 175.000 de lei.

„Zona Metropolitană a fost înfiinţată pentru a accesa proiecte de infrastructură care să ajute la urbanizarea comunităţilor din jurul municipiului, nu pentru vacanţe la munte. Comunele plătesc deja cotizaţie şi nu este normal ca CJ să facă o dublă plată", a spus Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al CJ.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite