Iaşi: Şefii Primăriei Iaşi sunt ameninţaţi cu instanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Şefii Primăriei Iaşi sunt ameninţaţi cu instanţa
Iaşi: Şefii Primăriei Iaşi sunt ameninţaţi cu instanţa

Din cauza lucrărilor de la padoc începute într-o altă zonă decât cea din acte, municipalitatea poate fi chemată în judecată

Costel Capustin stă cu titlul de proprietate în casă, în timp ce pe terenul său din Tomeşti a început, fără să ştie, construcţia unui nou adăpost pentru animale.

Tânărul proprietar a aflat săptămâna aceasta că pe terenul pe care îl deţine la intrarea în comuna Tomeşti au început săpăturile pentru noul adăpost de animale. Familia lui Costel a moştenit în jur de 8.000 de metri pătraţi. După Revoluţie au început demersurile pentru a primi terenul.

Citeşte şi:

Primăria Tomeşti nu i-a pus în posesie pe vechiul amplasament, iar familia lui Costel Capustin a ajuns să aibă acte de proprietate pe terenul din apropierea fostei gropi de gunoi a municipiului Iaşi.
Este al treilea amplasament pe care l-am primit de la Primăria Tomeşti, cel pe care au intrat acum. Nu mai accept să mă mai mute în altă parte. Îmi fac carte funciară pe teren şi mă duc în instanţă să-mi fac dreptate pentru că am titlu acolo. Dacă vor construi pe acel teren vor plăti chirie“, a spus proprietarul.

Costel Capustin a menţionat că nu s-a dus în ultima perioadă să-şi vadă terenul pe care îl deţine în zona padocului. „Nu ştiam că au intrat pe terenul meu. De unde să ştiu, că nu mă duc în fiecare zi acolo. Am titlu de proprietate, dar nu-l pot vinde pentru că nu am terminat cu actele la cadastru. În situaţia mea mai sunt şi alţii, ştiu că acolo sunt mai multe titluri de proprietate“, a explicat Capustin.

Locuitorii din Tomeşti
sunt nemulţumiţi

Edilii din comună susţin că s-a ajuns la această situaţie pentru că nu există o delimitare clară între terenul deţinut de municipiul Iaşi şi cel aflat în proprietatea localităţii. „Proprietarul se uită la teren şi creşte cornuţi. Ce poate să mai facă când pe el sau lângă el se construieşte padocul de câini?“, a spus primarul Ştefan Timofte. Mai mult, acesta susţine că localnicii care au proprietăţi în zonă sunt nemulţumiţi de faptul că în apropierea caselor se construieşte un adăpost de animale. „Oamenii au protestat pentru că toată zona de acolo nu se poate dezvolta din cauza acestei investiţii, prin care s-a mai pus o ştampilă pe comuna Tomeşti“, a spus primarul.

Lucrările la padoc se fac pe terenuri private

În urmă cu câteva săptămâni, muncitorii de la Iasicon au început săpăturile la padocul din Tomeşti. După două zile, locuitorii au blocat investiţia pentru că firma lucra pe un alt amplasament. Investiţia de 3,7 milioane de lei a fost oprită. Primele 1.000 de locuri de la padoc trebuiau date în folosinţă luna viitoare.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite