Iaşi:Taximetrişti amendaţi de Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sancţiuni de peste 8.000 de lei au fost date transportatorilor în regim de taxi de inspectorii municipalităţii în două săptămâni

În perioada 9-19 iunie, angajaţii Primăriei au dat opt amenzi în valoare de 4.000 de lei pentru lipsa actelor obligatorii. Practic, taximetriştii nu au prezentat în timpul controalelor autorizaţiile în original, certificatele de înmatriculare sau alte documente solicitate de inspectori.

Alte patru amenzi de 4.000 de lei au fost aplicate pentru lipsa certificatului de atestare profesională. Inspectorii primăriei au mai dat o sancţiune de 500 de lei din cauză că nu au fost afişate tarifele practicate în timpul transportului în regim de taxi. „S-a înaintat către Biroul de Reglementare a Transportului Urban o adresă pentru reţinerea a patru autorizaţii de taxi”, a anunţat Ciprian Chiriţa, şeful Direcţiei Corp Control Primar.

Reprezentanţii municipalităţii au mai aplicat o amendă de 2.500 de lei pentru lipsa contractului de folosinţă pentru tonete şi vitrine frigorifice, dar şi alte sancţiuni în valoare de 2.700 de lei deoarece comercianţii nu au prezentat autorizaţia de funcţionare. Trei amenzi în valoare totală de 4.500 de lei au fost date pentru staţionarea unor autovehicule destinate transportului public de persoane.

Valoarea celor 33 de sancţiuni aplicate de inspectorii primăriei timp de doup săptămâni a ajuns la peste 24.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite