Primăria Iaşi trebuie să renunţe la o treime din angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii municipalităţii au anunţat că lucrează la o nouă organigramă după ce guvernanţii au redus personalul din instituţiile publice.

Din cei aproape 1.900 de angajaţi înregistraţi din Primărie vor rămâne în jur de 1.200 de salariaţi. O parte din direcţiile din subordine vor fi scoase la licitaţie sau vor fi transformate în fundaţii. „Trecem la o reorganizare a Primăriei. Păstrăm serviciile prin care să asigurăm doar funcţionalitatea oraşului", a anunţat primarul Gheorghe Nichita.

Astfel, va fi redusă organigrama de la Poliţia Comunitară, unde 180 de oameni vor trerbui să-şi caute altă slujbă. „La Poliţia Comunitară vom rămâne cu maximum 315 angajaţi, dar vom avea mai multe atribuţii. Pentru personalul care ar trebui disponibilizat va trebui să găsim soluţii", a anunţat Nichita.

Direcţia de Servicii Publice Municipale (DSPM) va fi externalizată. Din cei peste 660 de angajaţi vor rămâne în jur de 70 care se vor ocupa de cimitire şi semafoare. „Activitatea legată de spaţiile verzi, consolidarea versanţilor şi mobilier urban va fi scoasă la licitaţie şi lucrările vor fi atribuite celor care vin cu preţul cel mai mic", a afirmat Nichita. Totodată, spaţiile culturale din oraş precum Ateneul Tătăraşi, Casa de Cultură „Mihail Ursachi" şi Junimea vor fi preluate de o fundaţie culturală.

Nichita a anunţat că în următoarele săptămâni va fi prezentat şi un plan de reducere a cheltuielilor de la nivelul Primăriei. "Vom fi nevoiţi să tăiem din subvenţiile pe care le acordă Primăria",a spus primarul.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite