Primari pe viaţă în Moldova: Mihaiu Tun la Cucuteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară" a întocmit topul edililor cu cele mai multe mandate consecutive din nord-estul ţării. Dacă cel mai longeviv primar este Mihaiu Tun din comuna ieşeană Cucuteni, judeţul Suceava are patru primari cu cel puţin patru mandate.

Iaşiul, cel mai mare judeţ din Moldova, a deţinut recordul la cel mai longeviv primar pâna la alegerile de acum doi ani. Mihaiu Tun

(76 de ani) a preluat frâiele comunei Cucuteni în 1974. De atunci, a rămas în această funcţie timp de 34 de ani. În prezent consilier local, Tun se poate lăuda că a electrificat toate satele din comună şi a tras gaz metan. De altfel, experienţa lui Tun în administraţie depăşeşte 47 de ani. El a fost contabil şi secretar al instituţiei încă din 1962.

„Cred că am câştigat încrederea oamenilor prin corectitudinea mea şi prin faptul că am fost neobosit", povesteşte Mihaiu Tun.

Faptul că Mihaiu Tun încă lucrează la Primăria Cucuteni îi face pe sătenii din comună să spere că fostul edil va candida încă o dată la viitoarele alegeri.

„Domnul Tun este un om gospodar şi a făcut treabă bună ca primar. Nu ar fi rău dacă ar mai ocupa această funcţie", a declarat Aneta Miron (60 ani) din comuna Cucuteni.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite