Prima mutare din mandat a noului şef al judeţului Iaşi: a schimbat directorul la Aeroport. Află cine a fost numit FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul preşedinte Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a numit joi un alt şef la Aeroportul Internaţional Iaşi.

În locul lui Gheoghe Corjăuţanu, numit de fostul şef al CJ, Constantin Simirad, a fost instalat în funcţie Marius Bodea, fost prefect al judeţului Iaşi.

Blestemul Aeroportului din Iaşi : planurile de modernizare a aerogării se schimbă ca vremea

"Am ţinut să prezint public prima decizie importantă de la nivelul administraţiei locale: cea care priveşte Aeroportul ieşean. Am semnat o dispoziţie prin care Marius Bodea a fost numit director interimar al Aeroportului. Domnul Corjăuţanu era numit prin delegaţie de fostul preşedinte al CJ Iaşi. Toţi cei patru consilieri din cabinetul preşedintelui îşi încep şi îşi încetează mandatul odată cu preşedintele. Mandatul domnului Corjăuţanu s-a încheiat, din punct de vedere legal, joi. I-am mulţumit pentru colaborare", a anunţat Cristian Adomniţei, preşedintele CJ Iaşi.

Citeşte câţi directori s-au perindat la conducerea Aeroportului în ultimii ani

Noul director al Aeroportului a anunţat că va face un audit al instituţiei. Acesta s-a mai ocupat în perioada în care a condus Instituţia Prefectului de problemele legate de terenul necesar pentru proiectul de modernizare a aerogării ieşene. În 2010 a fost numit membru în Consiliul de Administraţie la Aeroport. 

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu: „Aeroportul este o prioritate zero. Ajutaţi oamenii politici să cadă la înţelegere!” FOTO

"Nu vin să preiau şi să conduc acest Aeroport aşa cum îl ştiţi, vin să preiau obiectivul de modernizare a aerogării din punct de vedere administrativ. Două sunt acţiunile pe care mi le propun în perioada următoare: începerea licitaţiilor pentru construirea noii piste pe noul amplasament şi eficientizarea activităţii Aeroportului. Colaborarea cu operatori aeroportuari pentru a putea creşte numărul de curse ce vor fi operate de la Iaşi", a precizat  Bodea.

image

Promisiunile noului preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Cap de listă, veşnicul Aeroport FOTO

Adomniţei a anunţat că se va organiza un concurs privind funcţia de conducere a aerogării. Pe de altă parte, noul director al Aeroportului susţine că OUG 109 din 2011 prevede că cei cinci membri ai Consiliului de Administraţiei vor alege şeful instituţiei în baza unui proiect de management.În acest moment, trebuie modificat CA de la Aeroport, din care fac parte 9 membri.

Ultimatum de la Autoritatea Aeronautică pentru Aeroportul din Iaşi. Aerogara riscă să se închidă într-o lună

Şefii CJ au precizat că vor să demareze licitaţiile pentru o pistă nouă de 2.400 de metri, care va fi prelungită la 3.000 de metri. Banii vor fi daţi din bugetul judeţului, în funcţie de fondurile disponibile, iar diferenţa va fi acoperită fie de la Guvern, fie dintr-un credit pe care judeţul ar putea să-l contracteze. "Nimeni nu poate da astăzi un termen legat de finalizarea Aeroportului. Ştim sigur că lucrările la noua pistă vor dura 24 de luni din momentul semnării contractului de execuţie. Îmi doresc să înceapă cât mai repede. De la Guvern cer bani doar pentru un singur lucru mare din judeţ: Aeroportul", a spus Adomniţei.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite