Iaşi: 2.900 de dolari falşi, în trenul „Prietenia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră ieşeni au făcut o captură de zile mari în timpul unei operaţiuni derulată împreună cu poliţişti din Poliţia Federală Germană.

Pe 28 octombrie, poliţiştii de frontieră au descoperit în peretele unui compartiment din trenul Chişinău - Bucureşti, 29 de bancnote falsificate, cu o valoare nominală de 100 de dolari. Banii erau ascunşi într-un pachet de ţigări. Oamenii legii făceau un control de rutină în acel moment. Persoanele din compartiment au fost audiate iar oamenii legii continuă cercetările.

Captura a fost făcută în timpul operaţiunii „Jupiter 2009“, derulată în perioada 28 octombrie - 11 noiembrie,  care a avut drept scop reducerea nivelului migraţiei ilegale din Federaţia Rusă, Ucraina, Moldova şi statele asiatice, precum şi îmbunătăţirea controalelor la frontieră.

Alături de poliţiştii de frontieră ieşeni au mai participat 18 reprezentanţi ai statelor membre ale Uniunii Europene, doi observatori din republica Moldova şi Ucraina, precum şi 20 de poliţişti din Poliţia Federală germană. Operaţiunea a fost sprijinită şi cu două elicoptere tip EC-155.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite