Prichindei plimbaţi între casă şi grădiniţă la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii din grupele mici sunt îngrămădiţi
Copiii din grupele mici sunt îngrămădiţi

Numărul micuţilor e foarte mare pentru că la unitate se adresează şi părinţii din Nicolina, care nu au în cartier nicio grădiniţă cu program prelungit.

Criza locurilor din unităţile pentru preşcolari şi-a spus cuvântul anul acesta. Astfel, deşi programul la Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfânta Parascheva“ (GPP) din zona Cantemir este de la 6.00 la 18.00, unii părinţi trebuie să-şi ia copiii acasă la ora 13.00 pentru că micuţii nu au pat în care să doarmă. Situaţia este întâlnită în special la cele trei grupe mici, unde au fost înscrişi şi câte 38 de copii. Conducerea unităţii spune că luarea acasă a copiilor de către părinţi este singura soluţie pentru a evita culcarea a câte doi micuţi într-un pat.

„Am vorbit cu ultimii veniţi şi le-am explicat că înscriem copiii, dar că la ora prânzului trebuie să-i ia acasă pentru că nu pot culca câte doi copii într-un pat. Noi avem la fiecare grupă câte 30 de pătuţuri, iar cei care au venit la urmă şi i-au înscris îi iau la ora 13.00 acasă. Au fost şi câteva situaţii când chiar părinţi au solicitat să le dăm copiii acasă după prânz“, spune Lili Mardare, directorul GPP „Sfânta Parascheva“.

Anul acesta, cele 48 de grădiniţe de stat din muncipiu au avut disponibile doar 2.000 de locuri pentru grupa mică, în timp ce numărul copiilor cu vârsta de 3 ani este dublu. Deşi mai costisitoare, la mare căutare au fost şi grădiniţele particulare din municipiu. Directorii de aici spun că, spre deosebire de anii trecuţi, când doar îşi ocupau locurile disponibile, pentru anul 2011-2012 cererile au fost foarte mari. „Ne-am ocupat din timp toate locurile disponibile. Cererile au fost extrem de mari şi am făcut o listă de aşteptare“, spune Roxana Postolache, directorul unei grădiniţe particulare din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite