Preşcolarii, evaluaţi prin joc la limba engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 4, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), organizează în perioada 26-30 aprilie „Let’s Play“, un eveniment care vrea să „împrietenească“ preşcolarii cu limba engleză. Mâine este ultima zi în care grădiniţele îşi pot înscrie echipa.

„Bazându-ne pe experienţa anterioară, în care copiii de la Grădiniţa Nr. 4 au participat atât la concursuri naţionale pentru şcolari «Winners», cât şi internaţionale - Cambridge - am decis să le oferim o activitate adaptată vârstei şi capacităţii lor. Cei mici au avut dificultăţi în abilitatea de a scrie, specifică examenului Cambridge, pe care în general îl susţin elevii de clasa a II-a“, a spus Ruxandra Bucevschi, iniţiatoarea proiectului.


Ultima zi de înscrieri


Până în prezent s-au înscris 13 grădiniţe, fiecare cu maximum şase participanţi, după cum prevede regulamentul evenimentului. Reprezentanţii instituţiilor care ar vrea să participe mai au o zi la dispoziţie pentru a depune fişa de înscriere şi pentru a selecta şi trimite organizatorilor două desene realizate de copii pe tema „Obiceiuri şi tradiţii din Europa“.


Proiectul „Let’s Play“, adaptat abilităţilor copiilor de 6-7 ani din grupele pregătitoare, este menit să ofere micilor utilizatori de limba engleză un mediu prietenos pentru a-şi testa cunoştinţele dobândite în primii ani de grădiniţă.


„Conform studiilor de specialitate, copiii care încep învăţarea unei limbi străine de timpuriu dobândesc fluenţă, iar dacă la şcoală vor continua conceptele de gramatică vor avea şi acurateţe“
, a adăugat Ruxandra Bucevschi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite