Preparate culinare exotice descoperite la Biroul Vamal de Frontieră Sculeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piure de cartofi, brânză de vaci sau sărmăluţe cu tutun. Astfel de delicatese au descoperit astăzi vameşii ieşeni din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Sculeni după ce au cotnrolat bagajele pasagerilor unui microbuz. Posesorul preparatelor s-a ales cu o amendă de câteva mii de lei.

Vameşii ieşeni au descoperit o sută de pachete de ţigări de contrabandă ascunse în caserole în care erau depozitate mai multe feluri de mâncare şi care aparţineau unui cetăţean moldovean.

Acesta călătorea cu un microbuz care efectuează curse regulat pe traseul Orhei-Piatra Neamţ. Inspectorii vamali au găsit ţigările după ce au scanat bagajele călătorilor cu aparatul RAPISCAN.

„Acesta a încercat introducerea frauduloasă a ţigărilor de contrabandă, disimulând pachetele înfoliate în caselore în care se aflau produse alimentare (piure de cartofi, brânză de vaci, pilaf, sarmale). Conform legislaţiei în vigoare, inspectorii vamali au procedat la sancţionarea contravenţională a pasagerului cu amendă în valoare de câte 5.000 lei şi au reţinut în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări", se precizează într-un comunicat al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite