Preotul exorcist le predă alfabetul colegilor de celulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul stareţ de la Mănăstirea Tanacu, condamnat la şapte ani pentru uciderea unei măicuţe, are o mulţime de alte activităţi educative.

Preotul Daniel Corogeanu îşi umple timpul după gratii pentru a nu se plictisi până în mai 2012, când va fi propus pentru eliberare condiţionată. Stareţul exorcist îi iniţiază pe colegii de detenţie în tainele alfabetului.


Zilnic vine la clubul din penitenciar, unde după ce îşi citeşte corespondenţa, îi ajută pe ceilalţi puşcăriaşi. Pe lângă faptul că îi învaţă să scrie, preotul Corogeanu îi consiliază pe colegii bolnavi, vârstnici, cu dizabilităţi sau cu probleme de adaptare, pentru ca după ce vor executa pedeapsa să se integreze mai uşor în societate.

Rugăciuni la cratiţă
În paralel cu aceste activităţi, citeşte în special cărţi religioase, pictează icoane, merge la biserică, este redactor la revistele închisorii, „Gânduri şi Speranţe“ şi „Toţi K1“, şi joacă fotbal.
„Din punctul nostru de vedere, în comparaţie cu alţi deţinuţi, Daniel Petru  Corogeanu a avut şi are un comportament exemplar. El contribuie cu succes la influenţarea morală pozitivă a celorlalţi deţinuţi, prin implicarea în diverse activităţi cultural-educative şi sportive“, a declarat inspectorul principal Nicolae Toma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui.Cele patru măicuţe, care au fost condamnate în anul 2008 alături de Corogeanu, şi-au găsit şi ele tot felul de ocupaţii în închisorile în care au fost transferate.

Maica stareţă Nicoleta Sofia Arcălianu execută pedeapsa de şase ani de închisoare în Penitenciarul Iaşi şi găteşte la popota unităţii. Tânăra, care nu renunţă niciodată la straiele bisericeşti, taie zarzavaturile într-o încăpere special amenajată şi în acelaşi timp ascultă Radio Trinitas.

„Nu a avut niciun raport de când este încarcetă în Penitenciarul Iaşi“, a declarat Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al închisorii. Adina Cepraga, Elena Oţel şi Simona Bîrdănaş, condamnate la cinci ani de închisoare, sunt închise la Penitenciarul de Femei Târgşor şi participă şi ele la activităţi educative.

Preotul Daniel Corogeanu şi cele patru măicuţe de la Mănăstirea „Sfânta Treime“ din Tanacu (judeţul Vaslui) au fost acuzaţi că, în iunie 2005, ar fi ţinut-o pe Irina Cornici pe o cruce de lemn, fără apă şi mâncare. Tânăra, care a fost supusă unui ritual de exorcizare, a murit după trei zile. În anul 2008, preotul şi cele patru măicuţe au fost condamnaţi definitiv. Daniel Corogeanu va ieşi din închisoare în 2012, Nicoleta Sofia Arcăilean în septembrie 2011, iar celelalte trei măicuţe anul acesta.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite