Premiu special pentru "Teatru la Cub" din Iaşi la Gala UNITER

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul "Vasile Alecsandri" din Iaşi a primit luni seară premiul special la Gala UNITER pentru proiectul "Teatru la Cub".

Senatul UNITER a acodat premiul pentru proiecte inedite Iaşiului pentru "Teatru la Cub".

"Teatrul la Cub nu este o formulă matematică, ci una teatrală. Acest premiu nu este pentru un actor, ci pentru o atitudine de a privi teatrul în viitor", a spus actorul Dragoş Buhagiar, cel care a înmânat premiul directoului Cristian Hadji-Culea.

"Nu aveam unde juca şi a trebuit să migrăm. Am încercat o căruţă modernă. Am vrut un cort, dar nu s-a putut şi am mers spre o construcţie de lemn, efemeră, ca şi arta noastră. Sper ca din toamnă, clădirea veche a Teatrului Naţional din Iaşi să fie gata. Însă, dacănu va fi terminată şi scena clădirea va rămâne un muzeu fără suflet", a explicat directorul TNI apariţia sălii din lemn de lângă Naţional.

Totodată, regizorul tehnic Petrică Manea, de la Teatrul "V. Alecsandri", a fost unul dintre cei care a primit premiul preşedintelui UNITER.

Pe de altă parte, Petronela Grigorescu, nominalizată la secţiunea „Cea mai bună actriţă“, şi piesa lui Alexandru Dabija, „O noapte furtunoasă", la secţiunea Regizor, nu au primit distincţiile UNITER.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite