Premierul Ungureanu, pus să arbitreze lupta crâncenă între şefii administraţiei publice din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ungureanu s-a întânit cu şefii din administraţia locală
Premierul Ungureanu s-a întânit cu şefii din administraţia locală

Primul ministru al României a venit astăzi, 6 aprilie, la Iaşi pentru a discuta cu oficialii administraţiei locale. Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad a profitat de întâlnirea cu premierul pentru a i se plânge de lipsa de colaborare cu ceilalţi şefi din instituţii publice.

UPDATE Ora 19.30: Întânirea premierului Mihai Răzvan Ungureanu cu prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean a durat mai bine de o oră. Aceştia au discutat despre problemele cu care se confruntă Iaşiul, unul din subiecte fiind şi blocajul de la la Aeroportul Iaşi. Prim-ministrul a dat asigurări că proiectul de modernizare va fi susţinut de Guvern, dar că responsabilitatea este locală.

Aeroportul Internaţional din Iaşi, la un pas să fie închis din septembrie UPDATE

„În privinţa Aeroportului este o respeonsabilitate majoră la nivelul autorităţii locale. Sperăm ca această responsabilitate să nu fie divizată de interese politice sau electorale de moment. Guvernul nu are interes electoral la 10 iunie. Mă interesează ca un proiect ca al Aeroportului Iaşi, de o importanţă strategică în opinia noastră, să poată fi deblocat cât mai curând. La Guvern este toate disponivbilitatea necesară“, a declarat premierul Ungureanu.

Nu la fel de preocupat de problemele Iaşiului a fost şi preşedintele CJ, Constantin Simirad. Edilul i s-a plâns prim-ministrului că nu găseşte înţelegere în administraţia locală.

„I-am prezentat multe deficienţe ale administraţiei publice locale care creează mari disfuncţionalităţi în funcţionarea acestor autorităţi. Prin urmare, am atras atenţia că se va bloca activitatea admistraţiei locale dacă nu se adoptă un model funcţional", a spus Simirad. 

Şedinţa cu prefectul de Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, este programată cu începere de la ora 17.30.

Cei trei urmează să discute "probleme ale adminstraţiei locale", însă oficialii Prefecturii Iaşi n-au putut să precizeze subiectele exacte.

Vizita premierului Mihai Răzvan Ungureanu la Iaşi pas cu pas. Vezi unde a plătit bilet de intrare

Mihai Răzvan Ungureanu rămâne în Iaşi până mâine, 7 aprilie, când va participa la festivitatea de premiere a Olimpiadei Naţionale de Istorie, ce va avea loc la Universitatea "Al.I.Cuza".

Rămâneţi pe iasi.adevarul.ro pentru detalii despre vizita la Iaşi a premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite