Premierul Emil Boc a anunţat la Iaşi noi măsuri anticriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Emil Boc
Premierul Emil Boc

Prezent la Iaşi pentru a vizita fabrica americană Delphi, Emil Boc a prezentat care sunt priorităţile în proiectul bugetului de stat pe 2012, precum şi nivelul deficitului bugetar stabilit pentru anul viitor.

Boc: Bugetul pentru 2012 a fost finalizat pe cifre agreate în vară cu FMI

Premierul Emil Boc a declarat că va înainta Parlamentului un proiect al bugetului de stat pe 2012 cu un deficit bugetar de 1,9% care ar putea ajunge la 2,5% dacă situaţia economică la nivelul Europei se îmbunătăţeşte.

„Vom porni cu un deficit de 1,9% pentru a fi pregătiţi în cazul în care lucrurile nu merg bine în Europa. Dacă lucrurile merg înspre bine şi nu se înrăutăţesc avem posibilitatea să mergem cu un deficit până la 2,5% în termen «cash». Dacă lucruile nu vor merge în direcţia bună, ne protejăm", a spus Emil Boc.

Premierul a mai explicat faptul că priorităţile Guvernului pe anul viitor vor fi investiţiile şi crearea locurilor de muncă. „Am avut şi avem cea mai mare pondere a investiţiilor în Produsul Intern Brut din UE alături de Polonia. Nivelul de investiţii din 2011 din bugetul este cu 10% decât nivelul investiţiilor din 2008, anul de maximă creştere economică a România dar din nefericire cu un deficit care ne-a adus la sancţiuni din partea UE", a mai spus oficialul.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite