Premieră la Mănăstirea Golia din Iaşi. Turnurile, deschise publicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnul Mănăstirii Golia
Turnul Mănăstirii Golia

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică“ din cadrul Mănăstirii Golia a decis să deschidă cele două turnuri de colţ, care au stat închise până acum.

Şerbet şi dulceţuri exotice la umbra Turnului Golia FOTOGALERIE

În cele două turnuri, din colţurile de Nord-Est şi Sud-est, va fi organizată o expoziţie care va ilustra elemente ale vieţii monastice în muzeul călugărului, obiecte populare şi meşteşuguri din zona Moldovei.

Cele două obiective au fost amenajate în cadrul proiectului de reabilitare şi dezvoltare turistică a monumentului istoric şi au primit şi denumiri. Astfel, în turnul spiritualităţii, situat în partea de nord-est vor fi expuse obiecte religioase, icoane şi chilia călugărului, iar în turnul culturii populare din sud-estul mănăstirii, vor fi obiecte populare, portul moldovenesc şi meşteşugăreşti.

Pentru amenajarea celor două obiective, Mănăstirea Golia a primit o finanţare de 35.746 de lei din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional. „Obiectele expuse au fost achiziţionate de la meşteri populari din judeţ, dar şi din alte judeţe ale Moldovei. Programul de vizitare al ansamblului este de marţi până vineri de la 11.00 la 17.00 şi sâmbătă, de la 10.00 la 14.00“, au spus membrii asociaţiei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite