Prăjitura de criză, vedeta Festivalului Plăcintelor de la Iaşi FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Plăcintelor a fost organizat astăzi, 11 noiembrie, de la ora 11.00, în curtea Şcolii „Alecu Russo" din Iaşi, eveniment care a avut ca scop promovarea produselor tradiţionale în rândul elevilor.

Târg de produse tradiţionale în acest weekend la Iaşi

Zeci de copii din clasele I-VIII ai şcolii „Alecu Russo“ au îndurat frigul pentru a-şi vinde toate prăjiturile pe care le-au pregătit împreună cu părinţii. Echipaţi cu bonete, şorţuri şi mănuşi, micii bucătari s-au înîntrecut în sloganuri şi promoţii să-şi golească cât mai repede platourile pregătite pentru vizitatori.

image

Vezi imagini de la Festivalul Plăcintelor

„Am vândut până acum multe prăjituri. Plăcintele cu mere le-am gătit cu mama, am ajutat şi eu, am cumpărat pudra“, a spus Robert Şipoteanu. „Ofertă! 50 de bani plăcinta. Cumpăraţi, că se scumpesc!“, striga micul antreprenor.

Printre prăjiturile văndute la Festivalul Plăcintelor sunt plăcinte cu mere, fructe, tarte de vişine, turtă dulce, ştrudele, poale-n brâu, fursecuri, cozonac, eclere, toate la preţuri care au variat între 50 de bani şi 1,5 lei. La mare căutare a fost prăjitura chinezească, pe care micii bucătari au numit-o prăjitura de criză. „Este de criză peste că este foarte ieftină. Se prepară uşor din ulei, zahăr, morcov şi scorţişoară“, a spus învăţătoarea Geta Manole. Pe lângă bucatele de criză, copiii au mai pregătit prăjituri exotice cu fructe, cea cu stafide şi brânză de vaci.

Banii adunaţi din vânzarea prăjiturilor vor fi donaţi vârstnicilor din centrul de bătrâni „Sf. Constantin şi Elena“. Festivalul Plăcintelor face parte dintr-un calendar de activităţi din cadrul proiectului „Micii voluntari" sau „Talente şi abilităţi în sprijinul comunităţii", un proiect internaţional iniţiat de Fundaţia ERSTE din Austria. „Scopul acestui eveniment este dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale, lucrul în echipă şi promovarea produselor tradiţionale şi a activităţilor de voluntariat“, a spus directoarea şcolii, Ofelia Ionescu.

Elevii au pregătit şi reţete tradiţionale din ţările partenere în proiect, Macedonia şi Bulgaria. „Am făcut aluatul, l-am întins şi apoi l-am uns cu margarină. După ce l-am împăturit, am băgat aluatul la rece, apoi l-am întins, am pus brânza şi l-am băgat la cuptor“, a spus Ştefan Cuţupaşu, elevă în clasa a IV-a.

Citeşte şi:

Prosciutto crudo tradiţional românesc la Iaşi (GALERIE FOTO)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite