Poşta Română cere unui ieşean bani pentru o scrisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ieşean a fost dat în judecată de Poşta Română pentru a restitui despăgubirile primite pentru o scrisoare declarată pierdută.

Reprezentanţii instituţiei îi cer lui Paul Brăila 158,49 de lei după ce s-a stabilit că plicul trimis de acesta în Franţa a ajuns la destinaţie. În plângerea adresată instanţei, reprezentanţii Poştei Române spun că Paul Brăila a expediat pe 9 februarie 2009 o scrisoare recomandată către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Pe 23 februarie bărbatul a reclamat că nu a ajuns plicul, iar în luna iulie 2009 a primit despăgubiri de 158,49 de lei de la instituţia din România. „În cazul în care serviciile poştale franceze vor constata că scrisoarea a fost predată destinatarul pârât urmează să ne restituie suma primită ca despăgubiri", susţin reprezentanţii Poştei. Serviciilor poştale din Franţa au constatat că scrisoarea a ajuns la destinaţie pe 16 februarie, iar astfel Poşta Română a cerut banii înapoi.

Magistraţii Judecătoriei au admis cererea, dar bărbatul a făcut recurs.  „Poşta română nu şi-a făcut treaba în termenii legali. După ce au încercat să mă prostească cu nişte fotocopii, pe care le socotesc a fi nişte falsuri, vor aşa zisa despăgubire înapoi", susţine ieşeanul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite