Iaşi: Adrian Porumboiu pariază pe agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Adrian Porumboiu pariază pe agricultură
Iaşi: Adrian Porumboiu pariază pe agricultură

Omul de afaceri şi-a redus considerabil averea în ultimul an fiindcă preţul cerealelor s-a prăbuşit.

Vasluianul a pierdut aproape 100 de milioane de euro în ultimul an şi, potrivit Top Forbes 500 miliardari, valoarea companiilor sale a ajuns la 180 de milioane de euro. În ciuda dificultăţilor cauzate de criza financiară, Adrian Porumboiu nu s-a gândit niciodată să se orienteze către alt tip de afaceri. „Trăiesc într-un sistem în care trebuie să mă descurc singur, nu să aştept mila cuiva“, spune omul de afaceri.

Citeşte şi:


A intrat în vâltoarea afacerilor şi crede că nu mai are ieşire. Şi nici nu-şi doreşte lucrul acesta. „Stau foarte puţin la birou, în rest sunt mai mult în fabrică sau pe câmp“, adaugă Porumboiu.

Grupul de firme Racova Com Agro Pan Vaslui cuprinde 11 firme, care derulează activităţi în agricultură, turism şi industria alimentară şi a înregistrat o cifră de afaceri de circa 250 de milioane de euro în 2008. Ca fost arbitru, Porumboiu ştie că o greşeală poate schimba rezultatul unui meci. De aceea e conştient că vânzarea cerealelor şi a uleiului de pe stoc la un preţ mai mic ar aduce pierderi mai mari decât dacă ar aştepta revenirea preţurilor. Mâna dreaptă este unul dintre fiii săi, Octavian Porumboiu. Economistul de 30 de ani a început să preia treptat frâiele afacerii de la tatăl său.

„Fotbalul este o nebunie“

Corneliu Porumboiu, celălalt băiat al omului de afaceri, a câştigat în acest an un premiu la Cannes. În faţa acestei realizări, Adrian Porumboiu se simte împlinit, deşi, la început, nu prea a fost de acord cu direcţia pe care a mers fiul său. Voia să facă o facultate „mai serioasă“, nu regie.

De fotbal, Porumboiu spune că nu se lasă. „Fotbalul este o nebunie, e ca o femeie despre care ştii că te înşeală, dar nu poţi să o laşi“, afirmă omul de afaceri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite