Portret/ Petru Cibotaru, campionul la schi de la Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Cibotaru a reuşit să se remarce într-un sport puţin practicat în Iaşi. Perseverent şi optimist, tânărul s-a clasat pe podium la competiţiile de schi organizate de Poliţia de Frontieră.

Pasiunea pentru schi alpin l-a adus pe Bogdan Petru Cibotaru pe primele locuri la competiţiile de profil din Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Deşi practică acest sport de la cinci ani, nu s-a gândit niciodată că-i va aduce atât de multe satisfacţii. Sportivul îşi aminteşte că primii care i-au călăuzit paşii spre schi alpin au fost tocmai părinţii săi.

„În fiecare iarnă mergeam cu părinţii şi cu nişte prieteni de familie pe pârtiile din Braşov, Suceava, Maramureş. Încet am început să învăţ de la ei să schiez şi, ca orice copil, am fost încântat de acest sport“, îşi aminteşte Bogdan Cibotaru.

Prima pereche de schiuri a primit-o de la Moş Crăciun şi de atunci a început să se antreneze în fiecare an. În clasa a IV-a a obţinut o diplomă la un concurs de profil, iar acest lucru l-a ambiţionat şi l-a făcut să continue.

„Niciodată nu m-am gândit să renunţ la schi. Practic acest sport cu plăcere şi ori de câte ori pot îmi fac timp să fug până la pârtie“, spune schiorul.

Îşi doreşte să participe la Balcaniadă

În anul 2001, după ce a aboslvit Facultatea de Hidrotehnică, s-a angajat la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Iaşi. Un an mai târziu, sportul pe care l-a privit până atunci mai mult ca pe un hobby l-a ajutat să se facă remarcat la competiţiile de profil.

„În 2007 am obţinut locul 5 la competiţia de schi de la Vatra Dornei organizată de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF). Însă din 2008 în fiecare an am fost pe podium“, povesteşte agentul principal.

Acum doi ani s-a clasat de locul al doilea, iar în 2009 şi 2010 pe locul I. A participat şi la concursurile desfăşurate la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi tot timpul s-a clasat între primii zece sportivi.

„Mi-aş dori foarte mult să particip şi la competiţiile pe echipe şi sper ca împreună cu un coleg de la IJPF Iaşi şi cu o altă colegă din ţară să reuşim acest lucru. Sper să ajung să particip şi la Balcaniadă, dar pentru asta trebuie să am condiţii unde să mă antrenez şi să muncesc foarte mult“, spune sportivul.

Profil

Născut: 2 iunie 1977, Iaşi.
Studii: Absolvent al Facultăţii de Hidrotehnică  şi al Facultăţii de Drept.
Familie: Căsătorit.

Întrebări şi răspunsuri

Ce vă place cel mai mult la competiţiile de la IGPF?
Pe lângă plăcerea de a schia, întodeauna la aceste competiţii mi-am făcut prieteni noi. Am ocazia să mă întâlnesc cu colegi din ţară, ţinem legătura şi facem schimb de experienţe.

Cât de costisitor este acest sport?
Este foarte costisitor. Din păcate nu beneficiez de nicio sponsorizare, iar echipamentul mi-l cumpăr singur. Doar schiurile costă între 300 şi 600 de euro, clăparii 100-200 de euro, combinezonul 100-600 de euro.

Ce-i place
Agentul principal este un cinefil înrăit, iar printre filmele sale preferate se numără „Avatar“. De asemenea, lui Bogdan Cibotaru îi place sportul şi să călătorească.

Ce nu-i place
Bogdan nu suportă politica şi nu-i plac drumurile proaste din România. „Aş dori să practic sportul fără să fiu constrâns de probleme financiare“, mai spune schiorul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite