Portret/ Alex Necula şi Andreea Manolache au adus energia dansului în capitala Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Necula şi Andreea Manolache
Alex Necula şi Andreea Manolache

Deşi şcoala „Dance Energy“ s-a deschis în oraş de doar un an, cei doi tineri antrenori au venit cu noutăţi bine primite în rândul ieşenilor. Până să formeze o pereche pe ringurile de la compeţiile de dans, Alex Necula şi Andreea Manolache au acumulat o experienţă bogată încă de mici.

„Vreau să le mulţumesc părinţilor mei care m-au sprijinit încă de la început“, spune Alex, care a început dansul la nouă ani în Iaşi. La 16 ani a luat drumul Capitalei, unde a cunoscut o evoluţie foarte bună la clubul celebrului coregraf Mihai Petre, alături de care a participat la seminarii susţinute de cei mai buni antrenori din lume.

Andreea Manolache şi-a îndeplinit visul de a deprinde tainele dansului de la zece ani, sub îndrumarea instructorilor Oxana şi Vitalie Polivenco, de la celebrul ansamblu Codreanca din Republica Moldova. Rezultatele muncii depuse s-au văzut atunci când Andreea a devenit campioană naţională la categoriile E, D şi C.

Împreună din 2008

Chiar dacă concurau cu parteneri diferiţi, Alex şi Andreea ţin legătura încă din 2006, când s-au cunoscut la competiţii. În acelaşi an, cei doi au început să predea la şcolile de dans de care aparţineau fiecare. „Alex a fost îndrumat mult de Mihai Petre, în timp ce eu am învăţat singură această meserie la şcolile de dans din Bucureşti“, explică Andreea. În căutarea unui partener cât mai compatibil, cei doi s-au decis în 2008 să danseze împreună.

În luna noiembrie, Alex şi Andreea au închiriat un spaţiu la Iaşi, beneficiind însă şi de stagii de pregătire în Capitală, sub comanda lui Mihai Petre.

„Prin intermediul colaborărilor artistice pe care le-am avut în oraş, am primit multe solicitări de a preda, astfel că în primăvara lui 2009 am decis să renunţăm temporar la competiţii pentru a pune bazele şcolii «Dance Energy» la Iaşi“, povesteşte Andreea.

Vizită de top la Iaşi

În septembrie 2009, şcoala de dans a celor doi este admisă în Federaţia Română de Dans Sportiv. În următoarele trei luni, copiii antrenaţi de Alex şi Andreea au câştigat la concursuri trei medalii de aur, trei de argint şi două de bronz.

Cursanţii amatori de la „Dance Energy“ au avut parte anul trecut de primul workshop de dans organizat la Iaşi, precum şi de vizita antrenorului Mihai Petre. Alături de acesta, vor veni la Iaşi în 2010 soţia lui, Elvira,  şi Bogdan Ianoşi, component al lotului naţional de dans standard. Surprizele tinerilor antrenori nu se opresc aici. După Paşte, Alex şi Andreea vor organiza pentru prima dată la Iaşi o acţiune de promovare a sportului prin încurajarea părinţilor să danseze alături de copiii lor.

Muncesc neîntrerupt

Cei doi îşi găsesc timp de trei ori pe săptămână să-i pregătească şi pe copiii de la filiala şcolii din Târgu Frumos. „Chiar dacă nu am mai avut  concediu de trei ani, pot spune că merită. Facem ceea ce ne place şi ne coordonăm şcoala pe traiectoria pe care ne-o dorim, încercând astfel să aducem ceva nou pe piaţa ieşeană”, încheie Andreea.

Profil Andreea

Născută: 12.07.1987, Galaţi.
Studii: Facultăţile de Psihologie şi Sociologie, Bucureşti.
Familie: Are un frate mai mare.

Profil Alex

Născut: 11.02.1990, Iaşi.
Studii: Student la Facultatea de Sport din Piteşti.
Familie: Are un frate mai mare.

Întrebări şi răspunsuri

Care a fost cea mai grea perioadă pentru voi?
Alex: Când am făcut şcoala de dans anul trecut. Eu fugeam de la liceu la sala de dans, de acolo la meditaţiile pentru BAC şi înapoi la dans. Şi pentru Andreea timpul a fost drămuit cu atenţie, pentru că în acea perioadă îşi pregătea licenţa.

Ce vă doriţi pe viitor?
Andreea: Am vrea să schimbăm mentalitatea oamenilor în privinţa dansului. Ne dorim să demonstrăm investitorilor că acest sport, adresat tuturor vârstelor, merită mai multă atenţie decât în prezent.

Ce le place
„Când avem timp, suntem nişte cinefili înrăiţi. Ne place să participăm la concursuri şi pentru că ne bucurăm de fiecare dată când avem ocazia să călătorim în ţară şi străinătate“, explică Andreea.

Ce nu le place
„Chiar dacă programul nostru este plin, tot nu avem suficient timp la dispoziţie pentru tot ce ne-am dori să facem. Pentru noi este păcat că ziua are numai 24 de ore“, spune Alex.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite