Iaşi: „Porcina“ le-a stricat balul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bobocii de la „Miron Costin“ au amânat Balul Bobocilor de teama îmbolnăvirii cu virusul gripal

La ţară, şcolarii din Cristeşti se apără de virusul A H1N1 cu mânuţele la gură şi cu apa din căzănelul umplut cu găleata.

Conducerea Liceului „Miron Costin“ din Iaşi a avut grijă ca cei peste 1.000 de elevi, de la toate ciclurile de învăţământ, să nu ducă lipsă de nimic pe perioada cât stau la şcoală şi gripa porcină bântuie prin oraş.


În cancelarie se găseşte o listă completă cu toate numerele de telefon ale părinţilor, iar cabinetul medical este bine echipat. Victoriţa Ştefăniu, medicul şcolar, are pregătite în cutii sute de măşti chirurgicale, gata să le împartă copiilor în cazul în care cineva se îmbolnăveşte cu virusul A H1N1.

Genovica Vulpoi, directorul unităţii de învăţământ, a avut grijă ca toţi elevii şi părinţii lor să fie instruiţi cu privire la pericolul virusului A H1N1. În somptuoasele grupuri sanitare, tinerii nu duc lipsă de nimic. Au săpun lichid, uscătoare de mâini, ba chiar şi un WC separat pentru cei care ar contacta virusul. Singurul necaz al tinerilor este că, din cauza „porcinei“, s-a amânat Balul Bobocilor. „Le-am explicat care este situaţia şi că ar fi periculos să-l organizăm acum“, spune directoarea şcolii.


Chiar dacă unii băieţi s-au pregătit intens în ultima vreme să-şi adjudece titlul de Mister, înţeleg totuşi situaţia. „Îmi pare rău că s-a amânat. Mă pregătisem pentru concurs, am fost chiar şi la sală“, spune Paul Şchiopu, elev în clasa a IX-a. La câteva zeci de kilometri depărtare, în satul Cristeşti, 16 copii au aflat şi ei de la doamna învăţătoare câte ceva despre noul virus. Pe holul şcolii au un căzănel din care curge apa cu ţârâita şi un săpun. Irina Apostol, învăţătoare, a încercat să strângă numerele de telefon de la părinţi, dar mulţi nu au aşa ceva.


În plus, unii consumă băuturi alcoolice şi nu ştiu cât de mult au înţeles din ce le-am explicat“, spune cadrul didactic. Dacă vreunul dintre copii se îmbolnăveşte, cel mai apropiat dispensar este la trei kilometri. De măşti nici nu mai poate fi vorba: „Nu ştim dacă trebuie să le luăm noi sau Inspectoratul Şcolar“, spune învăţătoarea. Copiii au găsit o metodă ingenioasă: îşi acoperă nasul şi gura cu palmele când strănută.  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite