Pompierii au descoperit cauza incendiului de la Primăria Mironeasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, focul ar fi izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric.

Clădirile Primăriei din localitatea Mironeasa au izbucnit în flăcări pe 13 noiembrie, în jurul orelor prânzului. Au ars atunci două corpuri. La prima clădire au fost distruse acoperişul tip şarpantă cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 220 metri pătraţi, tavanul dintre pod şi etajul 1 pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi.

Incendiu la Primăria din comuna ieşeană Mironeasa

La a doua clădire, a fost afectat tavanul dintre pod şi parter pe o suprafaţă de 120 metri pătraţi, termoizolaţia exterioară din polistiren dar şi diferite articole de birotică si mobilier, documentele utilizate de serviciul de stare civilă (certificate de naştere, certificate de căsătorii, certificate de deces), cotoare documente, registre de evidenţă, cărţi de muncă, titluri de proprietate, documente secretariat, dosare personal, documente şi dosare utilizate de compartimentul achiziţii publice.

În urma investigaţiilor, pompierii au stabilit care este cauza probabilă a incendiului: efectul termic al curentului electric.

„La trecerea curentului electric prin orice conductor se degajă o cantitate de căldură, care în cazul unei izolaţii corecte se disipează în mediul înconjurător. In cazul unei exploatări greşite, amplasarea pe materiale combustibile favorizează aprinderea acestora. Din cauza supraîncălzirilor conductorilor, are loc şi deteriorarea izolaţiei cu favorizarea unor defecţiuni electrice de tip arc electric sau scurticircuit, la rândul lor potenţiale surse de aprindere", a spus Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite