„Poliţistul şi avocatul m-au jecmănit de bani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Ghigea a apelat la judecători pe motiv că un avocat şi un poliţist au încercat să-l înşele
Gheorghe Ghigea a apelat la judecători pe motiv că un avocat şi un poliţist au încercat să-l înşele

Vânzătorii trebuiau ca în trei luni să-i încheie bărbatului actul de proprietate. L-au lăsat însă pe ieşean fără locuinţă şi fără bani.

Gheorghe Ghigea a semnat, în primăvara anului 2009, împreună cu avocatul Samoilă Ionuţ Oprişan şi poliţistul Vasile Cristian Mocanu, un antecontract privind tranzacţia unei garsoniere.Ieşeanul a plătit atunci un avans de 5.800 de euro celor doi, urmând ca în trei luni să se parafeze şi actele de proprietate. Gheorghe Ghigea spune că i-a mandatat pe cei doi să obţină diferenţa de bani (până la 14.000 de euro, preţul garsonierei) prin vânzarea unei bucăţi de teren din Curtea de Argeş, fapt însă infirmat de avocatul reclamat.

Judecătorii i-au dat dreptate

„El n-a mai avut să ne dea diferenţa de bani. S-a ajuns la instanţă pentru că atât eu, cât şi colegul meu am cheltuit banii primiţi de la el.
I-am zis atunci să ne aştepte, însă n-a vrut“
, susţine Samoilă Ionuţ Oprişan. „După ce au trecut cele trei luni, cei doi nu au reuşit să vândă terenul şi trebuiau să-mi dea banii înapoi. Au refuzat s-o facă, aşa că am apelat la instanţă pentru a-mi recupera banii“, ne-a spus Gheorghe Ghigea.

În toamna anului 2009, i-a dat pe cei doi în judecată. A câştigat procesul, şi, mai apoi, şi recursul. Când instanţa s-a pronunţat prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, în luna martie a acestui an, cei doi oameni ai legii s-au văzut obligaţi să-i restituie banii păgubitului. Avocatul Samoilă Ionuţ Oprişan i-a achitat atunci jumătate din sumă, urmând ca poliţistul Mocanu să dea jumătatea sa. Gheorghe Ghigea susţine că mai are de recuperat 900 de lei de la avocat, însă acesta refuză să plătească.

Poprire pe salariul poliţistului

Pentru că poliţistul nu mai avea bani pentru a achita partea sa către Ghigea, s-a ajuns la executare silită. Astfel se face că în prezent lui Vasile Cristian Mocanu i se opresc lunar din salariu câte 500 de lei. „Nenorocitu’ ăsta mi-a dat banii grămadă, iar eu nu am mai avut să-i dau înapoi în momentul în care n-a vrut să mai cumpere. Îi dau câte 500 de lei pe lună, ce mai vrea? E criză şi pentru mine“, a replicat Mocanu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite