Poliţiştii l-au prins pe cuţitarul din Iaşi pe baza unei convorbiri telefonice UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Belmondo Cozbaru a fost adus în cătuşe la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. FOTO: Florin Chirica
Belmondo Cozbaru a fost adus în cătuşe la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. FOTO: Florin Chirica

Belmondo Cobzaru, bărbatul de 39 de ani care şi-a nenorocit concubina într-un fast-food din Iaşi, a fost prins de poliţişti datorită declaraţiilor pe care acesta le-a făcut pentru reporterii unei televiziuni.

Ora 16.05 Poliţiştii de la Poliţia Transporturilor Iaşi au spus că Belmondo Cobzaru şi-a înjunghiat concubina pentru a obţine custodia fiicei lor de doi ani, care locuieşte acum într-un centru de protecţie domestică în Mangalia. „Motivaţia lui este cea legată de custodia copilului care este în Mangalia", a spus comisar şef Mihai Nichita adjunct şef secţie Poliţia Transporturi Iaşi.

Cel de-al doilea copil, un băiat de opt luni a fost luat de Marcela R. atunci când femeia a plecat din Mangalia şi a rămas la Centrul de Violenţă Domestică din Iaşi. Bebeluşul este acum îngrijit de asistenţii medicali, pe perioada în care victima agresorului se află în spital.

Ora 15.40 30 de poliţişti l-au căutat pe Belmondo Cobzaru de vineri, 21 aprilie,, activitatea desfăşurată pe raza judeţelor Iaşi, Botoşani şi Constanţa. Procurorii îl vor reţine pe agresor 24 de ore, urmând ca mâine, 23 aprilie, să fie prezentat la Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul care a înjunghiat-o pe concubina sa urmează să fie expertizat psihologic.

Ora 15.00 În dimineaţa zilei de vineri, 20 aprilie, agresorul, originar din Mangalia, şi-a bătut cu sălbăticie partenera de viaţă într-un fast-food din zona Gării Iaşi şi s-a făcut nevăzut.

După 40 de ore, poliţiştii l-au prins în localitatea botoşăneană Coşula. Belmondo Cobzaru se refugiase în casa unei surori care se căsătorise în partea locului. Greşeala agresorului a fost că atât în cursul zilei de vineri, cât şi sâmbătă, a sunat la Pro TV pentru a-şi explica gestul.

Convorbirile, care s-au întins pe durata a peste trei ori, au fost înregistrare şi predate poliţiştilor din Iaşi. Aceştia le-au ascultat cu atenţie şi au sesizat pe fundal, la un moment, voci de copii. Anchetatorii au corelat informaţia cu faptul că aveau bănuiala că s-ar putea ascunde la Botoşani. Pentru a pune mâna pe agresor au fost mobilizaţi atât poliţiştii de la Secţia Rurală din Flămânzi, Botoşani, cât şi poliţiştii de la Transporturi Feroviare.

Incredibil! Cuţitarul din Iaşi, de negăsit de poliţişti, dă interviuri la Pro Tv

Astăzi dimineaţă au mers la locuinţa surorii lui Cobzaru, i-au întrebat ce ştiu despre agresor, iar aceştia au început să tremure. În acel moment, oamenii legii au intrat în casă şi l-au găsit pe Belmondo ascuns sub un pat.

Belmondo Cobzaru nu a făcut declaraţii nici când a fost ridicat de poliţiştii din Botoşani, nici când a fost adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru audieri. Procurorii ieşeni îl cercetează pe agresor pentru „tentativă de omor într-un loc public" şi riscă să stea după gratii 12 ani.

Cuţitarul de la fast- food, client vechi al oamenilor legii. A fost despăgubit de CEDO pentru o bătaie încasată de la poliţişti

Citiţi aici cum s-a petrecut agresiunea din fast-food-ul din Iaşi!

Agresorul susţine că a înjunghiat-o pe concubina sa, Marcela R., pentru că avea o relaţie cu un poliţist din Iaşi. Femeia fugise din Mangalia, acolo unde locuia cu Belmondo Cobzaru şi cei doi copii ai săi, din cauza bătăilor pe care le primea.

Marcela era cazată la Centrul de Violenţă Domestică din Iaşi, împreună cu unul dintre copiii săi de opt luni şi s-a angajat la un fast-food din zona Gării. Bărbatul a venit după ea din Mangalia, a aflat unde lucrează şi a bătut-o cu cruzime în incinta localului.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite