Poliţiştii ieşeni intră în afaceri cu acţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte dintre poliţiştii ieşeni s-au reorientat către achiziţia de acţiuni, după ce în ultimii ani şi-au investit banii în locuinţe sau terenuri.

Mai mulţi oameni ai legii din Iaşi şi-au asigurat viitorul cu acţiuni la diverse firme. Este şi cazul comisarului- şef Costel Drumea, şeful Secţiei 2 Poliţie, care şi-a trecut în declaraţia de avere mai multe acţiuni pe care le deţine la diverse societăţi sau fonduri de investiţii. „Este vorba despre acele cupoane care s-au dat de la stat şi pe care le-am plasat. Am încercat să le vând, dar nu le cumpără nimeni“, a spus comisarul-şef Drumea.

Potrivit declaraţiei de avere din 2010, ofiţerul deţinea acţiuni la Ropharma SA Braşov, ErsteBank, Lactis SA Iaşi şi la cele cinci Societăţi de Investiţii Financiare (SIF) din România. Valoarea declarată a acestora se ridică în total la peste 81.000 de lei. El a deţinut şi acţiuni la BCR pe care le-a vândut. Şeful Secţiei 2 Poliţie a precizat că în anii trecuţi a încercat să obţină câştiguri şi din tranzacţionarea pe bursă.

„Am renunţat pentru că nu am veleităţi pentru astfel de activităţi“, a concluzionat comisarul-şef Drumea. Acesta nu este însă singurul poliţist care a ales să cumpere acţiuni la diverse firme sau fonduri de investiţii. Comisarul-şef Mihai Cocoveică, şeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, deţine şi el un număr de 1.000 de acţiuni la SIF Moldova, valoarea acestora nefiind însă menţionată în declaraţia de avere.

Şi şeful Secţiei 3 Poliţie şi-a cumpărat acţiuni la SIF Moldova. Comisarul-şef Dumitru Petraş a menţionat în declaraţia de avere un câştig de 83 de lei de pe urma acţiunilor deţinute la fondul de investiţii.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite