Poliţiştii datori ai Moldovei, cu şefii la bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii filialelor bancare din Moldova vor „negocia“ cu poliţiştii condiţii mai blânde de returnare a creditelor (Foto arhivă)
Reprezentanţii filialelor bancare din Moldova vor „negocia“ cu poliţiştii condiţii mai blânde de returnare a creditelor (Foto arhivă)

Şefii Inspectoratelor Judeţene de Poliţie din Regiunea de Nord - Est a ţării „au intrat în priză“ după ce Traian Igaş, Ministrul Administraţiei şi Internelor „a dispus intreprinderea unor demersuri urgente care să vină în sprijinul politiştilor care au contractat împrumuturi bancare“, potrivit unui comunicat al MAI.

Citeşte şi: Iaşi: Băncile ţin cu dinţii de comisionul de risc

Iaşi: Şefii Volksbank, amendaţi pentru comisionul de risc

În timp ce unii şefi de inspectorate spun că au cerut subalternilor să contacteze reprezentanţii băncilor pentru a rezolva situaţia poliţiştilor care nu-şi mai pot achita creditele, alţii au decis să stabilească întâlniri cu unităţilor bancare pentru a găsi o soluţie favorabilă.

„Am iniţiat discuţii cu reprezentanţii filialelor bancare. O parte din datele care pot fi de folos angajaţilor au fost transmise“, a precizat comisarul şef Ioan Scripniciuc, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Comisarul Vasile Oprişan, şeful IJP Bacău susţine că şi-a pus subalternii să discute cu cei de la bănci: „Nu am eu posibilitatea să mă duc la fiecare bancă. Au fost subalterni de-ai mei. În urma discuţiilor, s-a stabilit ca poliţiştii care au probleme să meargă personal la bancă pentru a găsi împreună cu angajaţii de acolo o soluţie favorabilă", a spus şeful IJP Bacău.

Comisarul Aurelian Vasea Şoric, şeful IJP Neamţ, spune că la inspectoratul său s-a făcut deja o evaluare a situaţiei celor cu credite şi că, deocamdată, nu au existat solicitări ale angajaţilor în acest sens. „O să am însă o discuţie cu reprezentanţii băncilor, împreună cu prefectul judeţului, pentru a discuta unele probleme de pe contractele de creditare. Şi eu mă confrunt cu această problemă“, a spus şi comisarul Aurelian Vasea Şoric. Şeful IJP Neamţ nu s-a arătat deloc deranjat de faptul că ministrul a solicitat ajutorul şefilor de inspectorate: „În atribuţiile mele intră şi colaborarea cu celelalte instituţii“, a mai precizat acesta.

Şeful IJP Vaslui: „Suntem clienţi de nădejde ai băncilor“

Solidar cu problemele subalternilor s-a declarat şi comisarul Mihai carp, şeful IJP Vaslui: „Vineri, la ora zece, am întâlnire cu directorii filialelor bancare din Vaslui şi sper că vor răspunde favorabil solicitărilor noastre. Vom discuta cel mai probabil de posibilitatea unor reeşalonări a împrumuturilor, reducerea dobânzilor. Vom vedea ce ne oferă şi ei pentru că suntem clienţi de nădejde ai băncilor“, a spus şeful IJP Vaslui. Comisarul şef Carp a mai precizat că solicitarea ministrului este binevenită. „În atribuţiile noastre intră şi grija faţă de angajaţi. Când au probleme suntem obligaţi să-i ajutăm“, a mai spus comisarul şef.

La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie  din Suceava, problema creditelor este de câţiva ani pe tapet, după cum susţin reprezentanţi ai acestei instituţii: „De aproximativ doi ani de zile se fac întâlniri cu şefii băncilor pentru a găsi pentru angajaţi ofertele cele mai bune. Şefii nu se pot duce personal la bancă să negocieze, ci vin reprezentanţii instituţiilor bancare pentru a discuta cu angajaţii într-un cadru facilitat de conducerea inspectoratului“, a explicat inspector principal Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al IJP Suceava.

Potrivit comunicatului MAI, şefii de inspectorate au termen până pe 8 octombrie pentru a comunica Inspectoratului General al Poliţiei Române rezultatele negocierilor cu reprezentanţii filialelor bancare. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite