Iaşi: Poliţiştii şi-au stabilit „zonele de vânătoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Cavalerii cu fluier“ vor sta în această vară pe patru mari bulevarde în speranţa că vor micşora numărul accidentelor

Aceştia vor urmări să sancţioneze şoferii care nu acordă prioritate, cei care se urcă băuţi la volan şi pietonii care traversează neregulamentar.

 Locurile unde poliţiştii se aşteaptă să întâlnească cei mai indisciplinaţi şoferi sunt bulevardele proaspăt asfaltate, care permit vitezomanilor să se desfăşoare în voie. „Principalele noastre ţinte vor fi în această vară bulevardele Independenţei, Păcurari, Nicolae Iorga şi Şoseaua Nicolina”, ne-a spus Virginia Pralea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene.

Paradoxal, cele mai sigure străzi pentru pietoni sunt zonele aglomerate, cu trafic intens. „Acolo unde se merge bară la bară nu există pericolul unor accidentări grave, cu victime omeneşti, pentru că se circulă foarte încet”, a mai precizat Virginia Pralea.

Bicicliştii şi mopediştii,
luaţi în vizor

De carneţelul cu procese verbale ale poliţiştilor de la Rutieră nu vor scăpa nici ieşenii care aleg să circule pe străzi fie cu bicicleta, fie cu mopedul, fără să-şi ia un minimum de măsuri de siguranţă.
„În această vară vom avea în vedere faptul că odată cu începerea vacanţei se vor înmulţi şi copiii care merg cu bicicletele pe stradă deşi, poate unii din ei nici nu au împlinit 14 ani”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

În cazul lor, acţiunile pe linie rutieră se vor stabili lunar, în funcţie de evenimentele care vor avea loc în trafic. De cealaltă parte, şoferii şi pietonii încearcă să se disculpabilizeze. „Cred că pietonii sunt cei mai indisciplinaţi în trafic. Trec mai mereu strada prin locuri nepermise şi astfel se ajunge la accidente dintre cele mai grave”, a afirmat Ionel Pascu, şofer. La rândul lor, ieşenii care circulă mai mult pe jos se plâng că, practic, sunt goniţi pe trecerile de pietoni de majoritatea conducătorilor auto.
„De cele mai multe ori, pe zebră, eu sunt cel care trebuie să dea prioritate maşinilor şi nu invers. Nu înţeleg de ce toată lumea se grăbeşte“, a spus Florin Popa, pieton.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite