Iaşi: Poliţiştii ieşeni au ieşit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de două ore, peste 150 de poliţişti ieşeni au fluierat şi huiduit în faţa Prefecturii, cerându-şi drepturile. „Dacă ni se vor lua anumite sporuri, salariul se va micşora cu 20%, ceea

Timp de două ore, peste 150 de poliţişti ieşeni au fluierat şi huiduit în faţa Prefecturii, cerându-şi drepturile. „Dacă ni se vor lua anumite sporuri, salariul se va micşora cu 20%, ceea ce este foarte mult. Dacă se va umbla la drepturile salariale, poliţiştii vor intra în incapacitate de plată şi vor ajunge să cerşească“, a spus Vasile Ciuhureanu, şeful Biroului Teritorial Iaşi al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.


Acesta a estimat o prezenţă la protest a 500 de poliţişti, dar în faţa Prefecturii şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean s-au strâns în jur de 180 de agenţi. „Iniţial, ni s-a aprobat organizarea acestui protest, dar vineri s-a trimis un fax prin care se preciza că poliţiştii care vor lua parte la protest vor suporta consecinţele“, a mai precizat Ciuhureanu. Conducerea IPJ susţine că a aprobat derularea pichetărilor, dar fără a influenţa activitatea instituţiei.


Susţinem acţiunile pentru că ceea ce prezintă reprezentanţii sindicatului este real. Un poliţist este privat de anumite drepturi cetăţeneşti, el nu poate avea şi alte activităţi, câştigă doar salariul, iar dacă va fi diminuat va rămâne cu foarte puţin. Am fost de acord cu participarea la protest timp de două ore, dar fără a afecta activitatea de la ghişee“, a explicatv Liviu Zanfirescu, şeful IPJ.


Proteste în fiecare zi


Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor au anunţat acţiuni de protest în fiecare zi a acestei săptămâni, între 10.00 şi 12.00, solicitând acordarea în integralitate a drepturilor salariale şi a sumelor necesare derulării în bune condiţii a activităţii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite