Iaşi: Poliţiştii de la ţară, pe cale de dispariţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară“ vă prezintă în următoarele zile localităţile din judeţul Iaşi unde securitatea a mii de oameni este asigurată de un singur poliţist sau, mai rău, lăsată în voia sorţii.

Mai bine de jumătate dintre comunele judeţului Iaşi riscă să devină „sate fără câini“, din cauza deficitului de personal al Poliţiei. În aproape 50 dintre cele 93 de comune, la posturile de Poliţie lucrează câte un singur agent, iar situaţia se va înrăutăţi simţitor.

Prin Ordinul nr. 269, emis de Ministerul Administraţiei şi Internelor, toţi poliţiştii sunt trimişi timp de opt zile în concediu fără plată, patru zile în luna noiembrie şi patru în luna decembrie. Scopul ordinului este diminuarea cheltuielilor cu personalul.

Lăsaţi şi fără bruma de angajaţi, şefii Poliţiei ieşene speră să acopere golurile prin detaşarea cu ziua a agenţilor din comunele vecine, unde lucrează mai mult de un angajat. „Vom încerca să suplinim lipsa lor cu poliţişti din cadrul Biroului Poliţiei Rurale. Eventual vom cupla două, trei posturi  pentru a avea capacitatea de reacţie în cazuri de urgenţă. Nu va fi ca atunci când ai doi, trei oameni la un post de Poliţie, dar trebuie să facem faţă“, a declarat subcomisarul Lucian Mursa, şeful Poliţiei Municipale Iaşi.

Potrivit statisticilor, în primele nouă luni ale anului, tot mai multe persoane din mediul rural s-au plâns că au fost victimele unor infracţiuni. Uneori, oamenii legii spun că abia mai pot face faţă solicitărilor de urgenţă. În aceste condiţii, de activitatea de prevenire a infracţiunilor sau de patrularea pe timp de noapte nu mai poate fi vorba.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite