Poliţişti judecaţi pentru că au sechestrat un ieşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţii bătăuşi au fost trimişi în judecată
Agenţii bătăuşi au fost trimişi în judecată

Patru agenţi de poliţie judiciară au fost acuzaţi de procurori că au luat un bărbat din comuna Voineşti din propria casă şi l-au bătut timp de trei ore.

Agenţii Iulian Gherasim (30 de ani), Dănuţ Morariu (32 de ani) şi Mihai Macovei (35 de ani) din cadrul  Secţiei IV de Poliţie Rurală Miroslava şi Constantin Stoica (25 de ani) din cadrul Secţiei I Poliţie Rurală Iaşi au fost trimişi în judecată ieri pentru lipsire de libertate, purtare abuzivă şi violare de domiciliu.

Potrivit rechizitoriului, Gherasim şi Morariu au fost chemaţi pe 26 august 2007 să aplaneze un conflict izbucnit într-un bar din localitatea Voineşti. Oamenii legii l-ar fi imobilizat pe Ionel Bălan care ar fi fost în stare de ebrietate şi recalcitrant. În cele din urmă, bărbatul a reuşit să plece spre casă.


Cei doi poliţişti au plecat la Post şi i-au chemat şi pe colegii Stoica, poliţist pe atunci în Voineşti, şi pe Macovei, poliţist în Horleşti. Agenţii au intrat în casa lui Ionel Bălan l-au încătuşat, l-au urcat cu forţa într-o maşină şi l-au dus la Postul de Poliţie Horleşti. Aici, susţin procurorii, bărbatul a fost bătut aproape trei ore. Apoi l-au dus la Postul de Poliţie Voineşti unde i-au făcut proces verbal şi l-au dus ca să se spele de sânge la o fântână. În urma corecţiei primite, Bălan ar fi avut 24 de urme de lovituri şi o coastă ruptă.


Poliţiştii au fost scoşi de sub urmărire penală de două ori, dar soluţia a fost infirmată. Agenţii nu au putut fi contactaţi. Potrivit reprezentanţilor Secţiei de Poliţie Miroslava, oamenii legii „sunt pe teren“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite