Iaşi: Poliţişti de la Rutieră în pană de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Poliţişti de la Rutieră în pană de maşini
Iaşi: Poliţişti de la Rutieră în pană de maşini

Agenţii din Bârlad patrulează cu autoturisme împrumutate pentru că vehiculele din dotare s-au stricat

Maşina luată pentru o vreme de la secţia comunei Iana l-a lăsat pe jos pe poliţistul de acolo. El spune că, în caz de urgenţă, se pune pe alergat.

 Agenţii de la Poliţia Rutieră din localitatea vasluiană Bârlad au rămas în criză de maşini de serviciu. Cele trei vehicule din dotare s-au defectat şi vor sta în service pentru reparaţii o perioadă mai lungă de timp. În lipsa acestora, cei şapte responsabili de siguranţa din trafic vor patrula fie cu maşinile Poliţiei Rurale, fie cu autovehiculele personale. Şeful de la Rutieră Bârlad a făcut o adresă către inspectorul general al Poliţiei Vaslui, Mihai Carp, prin care îi cere ajutorul pentru a ieşi din impas.


„Avem trei maşini şi toate sunt în reparaţii. Ne-au trimis  o maşină de la secţia din comuna Iana şi cu asta ne facem treaba. Deocamdata asta e, încercăm să facem faţă cum putem”, spune Costică Fânaru, şef BPR Bârlad.
După ce comuna Iana a rămas fără maşină, poliţistul face sectorul pe jos, iar în cazuri extreme le cere ajutorul colegilor săi din comunele alăturate care ajung însă destul de greu din cauza drumului impracticabil.


„Ce să fac? Încerc să-mi fac treaba cât mai bine. Nu vreau ca omul să nu fie mulţumit de noi“, susţine Mihai Vizitiu, agentul de poliţie din localitatea Iana. Bărbatul mai spune că : „dacă trebuie să mă duc la un caz urgent, încerc să ajung cât mai repede şi împrumut o bicicletă sau alerg”. De cealaltă parte, sătenii nu văd cu ochi buni această situaţie cu atât mai mult cu cât infracţionalitatea a crescut.


Un sfert din maşini
s-au stricat


Din cele 100 de Dacii Logan primite ultima dată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Vaslui, 21 fie s-au stricat, fie le-a expirat inspecţiea periodică. Cert este că maşinile  nu vor fi trimise prea curând în misiuni, din cauză că instituţia nu are bani să le rezolve problemele.


„Din când în când, mai folosim şi maşinile noastre personale, dar metodologia nu ne permite aşa ceva. În plus, nimeni nu ne decontează benzina pentru intervenţie”, ne spune un agent de la IJP Vaslui.


Părerile poliţiştilor sunt împărţite în privinţa folosirii scuterelor sau a cailor în timpul serviciului. „Calul se foloseşte mai mult la ordine publică în oraşele mari, dar dacă te duci într-un sat cu calul îţi pierzi încrederea pe care o au oamenii în tine. Pentru ei calul este un mijloc de a face bani”, declară un agent de poliţie din mediul rural.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite