Poliţist şpăgar de la Siret: „Au fost şi vremuri mai bune. Plecai cu sacoşa de bani acasă: băgai 20 de bus-uri înainte, aveai 2.000 de dolari ” (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii agenţi arestaţi la Siret erau nemulţumiţi de mita încasată în ultima perioadă. Potrivit propunerii de arestare preventivă, un poliţist care lucra la tonetă primea la final la tură, din şpaga încasată într-o zi de colegi,  între 1.000 şi 2.000 de lei.

21.00 Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis să-i aresteze pe cei 59 poliţişti de frontieră şi vameşi pentru 29 de zile. Aceştia pot declara recurs.

Ora 16.00 Din interceptările audio realizate de anchetatori reiese că poliţiştii şi vameşii suceveni erau dezamăgiţi că nu mai adunau sume la fel de mari din şpaga luată.

„Poliţistul-casier" era nevoit uneori să vină cu îndemnuri mobilizatoare pentru colegii care încasau mita. „Adrian Iuga: Auzi, Grig? Tu eşti om de 20 pe oră! Daniel Grigoraş: Da, da, da. Aşa este....", i-a spus agentul principal Adrian Iuga pe 18 decembrie 2010 unui coleg de la care a venit să ia banii.

image

Din investigaţiile făcute de procurorii anticorupţie, a rezultat că un poliţist care lucra la tonetă primea între 1.000 ş 2.000 de lei, din încasările zilnice.

Citiţi şi:

Suceava: Şpaga de la Vama Siret ajungea în buzunarele a o treime din poliţişti. În 6 ore se strângeau şi 25.000 de lei.

Vameşii şi poliţiştii săltaţi la Siret strângeau mita cu găleata. Şpaga era împărţită de superiori (UPDATE)

Poliţistul Vasile Secrier s-a plâns unui investigator sub acoperire că acum luau can 200- 300 de lei zilnic, dar au fost şi vremuri mai bune: „"plecai cu sacoşa de bani acasă!", "băgai 20 de bus-uri înainte, aveai 2.000 de dolari".

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite