Poliţist ieşean pus la plată pentru o semnătură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva
Arhiva

Fostul şef al Secţiei II a semnat o adresă în baza căreia o femeie a fost îngropată fără ştirea rudelor şi a fost dat în judecată de superiori

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Iaşi cere de la colonelul în rezervă Ioan Căuneac daune de 8.708, 26 de lei, pe care instituţia le-a plătit unei ieşence şi nepoatei ei. Pentru că a fost nevoită să achite 17. 216, 52 de lei despăgubiri şi cheltuieli de judecată  Lucreţiei Moisii pentru că fiica sa a fost îngropată fără ştirea ei, IPJ a deschis o acţiune în regres.

Astfel, instituţia a cerut jumătate din sumă de la Ioan Căuneac, fostul şef al Secţiei II, care a semnat o adresă întocmită de poliţistul Mario Dracinschi în care se preciza că Garoafa Grigoraş, decedată în decembrie 2007, nu avea rude. În baza acesteia autorităţile locale au îngropat-o pe ieşeancă.

„Fără să efectueze un minim de verificări a semnat adresa din 10.01.2008 către Institul Naţional de Medicină Legală din care rezultă că Grigoraş Garoafa, găsită decedată la 21decembrie 2007 într-un adăpost de pe strada Moara de Foc, nu are aparţinători legali, fapt care a determinat înhumarea acesteia de către Direcţia de Servicii Publice Municipale Iaşi, deşi decedata avea ascendenţi, cât şi descendenţi“, se precizează în acţiunea depusă de IPJ Iaşi la Judecătorie. 

Reprezentanţii instituţiei menţionează că Ioan Căuneac era obligat să controleze activitatea subalternului. „Nu este nici legal şi nici moral ca IPJ Iaşi şi implicit bugetul statului să suporte consecinţele uşurinţei cu care un ofiţer cu atribuţii de conducere, remunerat corespunzător pentru a verifica activitatea subalternilor săi, a semnat adresa care în cele din urmă a avut consecinţe păgubitoare pentru unitate, fără să solicite nicio dovadă că verificările  au fost efectuate în realitate“, susţin reprezentanţii Poliţiei.

În timpul cercetării administrative  Ioan Căuneac a susţinut în faţa superiorilor că este nevinovat. „Pentru mine semnarea răspunsului era obligaţie profesională de natură  administrativă“, a susţinut Căuneac. Cealaltă jumătate din sumă IPJ Iaşi i-a imputat-o poliţistului Mario Dracinschi. Primul termen al procesului va fi pe data de 24 octombrie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite