Poliţist de la Rutieră îşi cheamă şefii la bară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumit de calificativul primit pentru conduită, la evaluarea din 2009, Florin Conache a dat în judecată IPJ Iaşi. Agentul susţine că şefii au avut în vedere că a fost cercetat în „dosarul Rutiera“, deşi faptele pentru care a ajuns în atenţia anchetatorilor erau din noiembrie 2008.

Agentul Florin Conache (24 de ani) de la Poliţia Rutieră a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi după ce a primit calificativul „bun“ la secţiunea „conduită“ a evalurării din 2009. Pentru că a considerat că a fost nedreptăţit, poliţistul a cerut magistraţilor Tribunalului  să-i oblige şefii să-l evalueze cu „foarte bine“.


În plângerea adresată instanţei, Florin Conache susţine că a fost subapreciat pentru că a fost cercetat pentru infracţiuni de corupţie în „dosarul Rutiera“. „Acordarea acestui calificativ în baza unei cercetări contravine legii întrucât nu mi s-a acordat prezumţia de nevinovăţie“, menţionează agentul.


Implicat într-un accident


Acesta susţine că anchetarea sa de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, pentru infracţiuni de corupţie, nu trebuia avută în vedere pentru că faptele pe care se presupune că le-ar fi săvârşit  datează din noiembrie 2008. „Nu poţi să acorzi un calificativ pentru o faptă care nu a fost săvârşită în perioada de evaluare. În august 2009, în timp ce lucram, am fost rănit grav într-un accident rutier, viaţa mi-a fost pusă în pericol şi am fost internat o lungă perioadă de timp. Însă nu a contat pentru superiorii mei, neluând în calcul la stabilirea calificativului activitatea desfăşurată şi faptul că mi-am riscat viaţa“, precizează agentul.


Pe de altă parte, superiorii susţin că nu s-a avut în vedere „dosarul Rutiera“. „Nu are nicio legătură «dosarul Rutiera» cu calificativul acordat. Acesta se dă pe baza indicatorilor obţinuţi în timpul anului. Totuşi, dacă i s-a dat «bun» înseamnă că a avut rezultate. Bineînţeles, dacă este nemulţumit poate contesta“, a precizat comisarul-şef  Ioan Scripniciuc, şeful IPJ Iaşi.


Primul termen al procesului va fi pe data de 15 iunie.  Florin Conache a fost scos de sub urmărire penală în „dosarul Rutiera“ şi a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei. Potrivit procurorilor, la 4 noiembrie 2008, la rugămintea unui coleg, agentul nu i-ar fi reţinut permisul unui şofer care nu a acordat prioritate pietonilor. În luna noiembrie 2009, 14 agenţi de la Rutieră au fost trimişi în judecată pentru  luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite