Iaşi: Vacile au ieşit la plimbare în faţa sediului Poliţiei Judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Vacile au ieşit la plimbare în faţa sediului Poliţiei Judeţene
Iaşi: Vacile au ieşit la plimbare în faţa sediului Poliţiei Judeţene

Patru animalele au ajuns vineri în faţa Inspectoratului Judeţan şi au încurcat traficul timp de cîteva minute. Situaţia a fost salvată de un poliţist comunitar aflat la datorie, care le-a alungat din zonă.

De câţi poliţişti este nevoie ca trei vaci şi un viţel să fie mânate? Doar de unul singur. A exemplificat acest lucru un angajat al Poliţiei Comunitare, care vineri la ora 13.00 a fost nevoit să elibereze strada de bovinele ieşite la plimbare chiar în faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie în Copou.

Animalele, posesoare de crotali şi luate în evidenţa Direcţiei Sanitare Veterinare, au urcat pe strada Sărărie până au ajuns prima ora în faţa unei cafenele.

image



Una dintre ele s-a oprit apoi fix pe mijlocul străzii şi a pus-o în dificultate pe o şoferiţă care a avut de stat câteva secunde bune până când a reuşit să treacă.

image



Vacile şi-au continuat apoi plimbarea agale pe trotuarul de la IPJ Iaşi. S-au oprit preţ de câteva clipe şi au sorbit un pic de apă rămasă pe trotuar de la ploaia de dimineaţă, apoi au decis să treacă iarăşi strada.

image



Acesta este momentul în care în scenă a apărut şi un poliţist aflat în curtea instituţiei. Nu a ieşit însă să elibereze trotuarul şi strada.

image



A venit în schimb un coleg de la Poliţia Comunitară care a luat atitudine. Cu agenda în mână şi foarte serios, acesta a alungat cele trei vaci şi viţelul care le însoţea din faţa Inspectoratului Judeţean de Polţie Iaşi, fără să se înregistreze vreun incident.

image




Întâmplarea l-a surprins pe  adjunctul şefului inspectoratului, comisarul şef Marin Moscalu.
 „Cum, se plimbau chiar în faţa sediului? Cu siguranţă au fost duse de proprietari la păscut şi au ajuns singure în zonă. Conform legii, trebuie identificat proprietarul, care este sancţionat conform legii pentru nesupravegherea animalelor“, a spus Marin Moscalu.

Cel mai frecvent au de fugărit animale angajaţii de la Poliţia Comunitară. „În munca de poliţie agenţii se confruntă cu tot felul de situaţii, printre care şi de acest gen când trebuie să intervină în îndepărtarea animalelor mari de pe străzi sau trotuare“, a declarat Nicoleta Deciu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Iaşi. Nu demult, aceştia au îndepărtat un cal care se plimba liniştit în Parcul Copou.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite