FOTO Politicieni în iarbă la anunţul că Iaşiul va fi Oraş European al Sportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul oficial a fost făcut astăzi de către primarul Gheorghe Nichita şi de către cel care a depus proiectul de candidatură, europarlamentarul Cătălin Ivan. Titlul a fost acordat de către reprezentanţii Parlamentului European din cadrul ACES (European Capitals of Sport Association)

Statutul de oraş european al sportului presupune organizarea mai multor activităţi sportive în anul viitor. De asemenea, Iaşiul va ţine legătura în permanenţă cu celelalte patru oraşe din Europa care au primit acest titlu, dar mai ales cu Istanbulul, care în 2012, va fi Capitală Europeană a Sportului.

„A fost o procedură de selecţie care a început anul trecut şi prin acest titlu ACES doreşte să felicite şi să susţină Iaşiul în eforturile pe care le face pentru a promova sportul de masă şi sportul de performanţă", a spus europarlamentarul Cătălin Ivan.

Citeşte şi:

Iaşiul şi-a depus candidatura pentru „Oraş European al Sportului“

Pentru a sărbători acest eveniment, reprezentanţii Primăriei Iaşi au organizat un meci de fotbal între politicieni şi jurnalişti. Din echipa oamenilor politici au făcut parte liderul PSD Victor Ponta, deputaţii Relu Fenechiu şi Cristian Adomniţei, dar şi europarlamentarul Cătălin Ivan şi primarul Gheorghe Nichita. Meciul s-a terminat la egalitate, 2-2.

image

Click pe colaj pentru a vedea mai multe fotografiii de la meciul dintre politicieni şi ziarişti

„Eu sunt un mare împătimit al sportului şi iubesc atât de mult sportul încât încerc să-l ţin, pe cât posibil, departe de politică. Cred că e un pas înainte spre ceea ce Iaşiul merită", a spus Victor Ponta.

Primarul Gheorghe Nichita a precizat că statutul de Oraş European al Sportului pe care Iaşiul l-a primit este primul pas spre obţinerea statutului de Capitală Culturală Europeană.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite