Iaşi: Politehnica scoate Rapidul din cupele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ultimul meci cu Cristiano Bergodi pe bancă, fotbaliştii ieşeni au remizat în Giuleşti, scor 2-2.

În minutul 23 al partidei dintre Rapid Bucureşti şi Politehnica Iaşi, suporterilor giuleşteni nu le venea să creadă ce vedeau. Echipa lor favorită era condusă, pe teren propriu, de formaţia oaspete, graţie celor două goluri semnate de Andrei Cristea.

Câte două goluri pe repriză

Cum Rapidul avea nevoie neapărat de victorie pentru a juca sezonul viitor în Europa League, giuleştenii au revenit de la cabine mult mai montaţi şi au marcat prin Spadacio şi Herea. Rezultatul de 2-2 a rămas neschimbat până la final, mai ales datorită intervenţiei ieşeanului Iosif Kalai, care, în minutul 90, a respins în bară lovitura de cap expediată de rapidistul Răduţă.

Jocul rezultatelor dezavantajează ambele echipe

Rezultatele celorlalte partide disputate miercuri seara în etapa a 34-a, ultima din acest sezon, au complicat situaţia atât pentru Rapid, cât şi pentru Poli.

Giuleştenii au ratat calificare în cupele europene în detrimentul celor de la Steaua, care au remizat la Unirea Urziceni, scor 1-1. În această situaţie, Steaua a ocupat poziţia a şaptea în clasament, ultima care duce în Europa League, având cu un punct mai mult decât locul opt, ocupat de Rapid.

În ceea ce priveşte pe Poli, ieşenii au încheiat campionatul pe locul 14, cu 37 de puncte, la numai un punct distanţă de Gaz Metan Mediaş, care a învins pe CFR Cluj cu 2-0. În aceste condiţii, Mediaşul ar putea să întreacă pe Poli în clasament, dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va da câştig de cauză clubului Farul Constanţa în cazul „Nocturna”, măsură în urma căreia Iaşiul ar pierde cele trei puncte câştigate în meciul direct cu Farul din etapa a cincea.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite