Poli Iaşi – CS Mioveni: 2-1 / Ieşenii reintră dramatic la promovare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politehnica Iaşi a reintrat în cărţile calificării după ce a învins liderul CS Mioveni pe finalul meciului din Copou. În ciuda acestui succes, reputat împotriva echipei antrenată de Ionuţ Popa, tehnician care a pregătit Iaşiul în tur, antrenorul Adrian Falub susţine că obiectivul principal nu este promovarea.

Asistenţă „record" aseară pentru Poli în derby-ul cu CS Mioveni. Aproape 3.000 de ieşeni au venit în Copou atraşi de vizionarea unui meci în nocturnă, ca pe vremea când Poli juca în Liga 1, sau pentru a-l vedea din nou pe Ionuţ Popa.

Tehnicianul care a antrenat la Iaşi timp de cinci sezoane, dar şi în debutul acestui sezon, a revenit în Copou, dar din postura de adversar.

„Am intrat pentru prima dată în vestiarul oaspeţilor din Copou. Când am intrat pe teren m-am dus întins către banca gazdelor", a spus „Popică" la finalul jocului.

Mai citiți:

Poli Iaşi - ACU Arad 2-0 / Victorie la debut de retur pentru ieşeni

De la extaz la agonie

Minutul 18 a adus urale în rândurile suporterilor ieşeni. Florea a pătruns în careu, a pasat înapoi către Pătraşcu iar jucătorul lui Poli n-a iertat. La reluare, oaspeţii au trecut la cârma jocului şi au înghesuit pe ieşeni în jumătatea proprie.

În minutul 78, când gazdele se vedeau cu cele trei puncte asigurate, Huzuneanu a prins un şut sănătos din marginea careului. Portarul Huţan nu a avut replică, Ionuţ Popa s-a bucurat straşnic pe margine iar suporterii ieşeni îşi muşcau mâinile că au scăpat o victorie mare printre degete.

Inspirația lui Falub, eroul Iașiului

În mijlocul înjurăturilor care se revărsau peste capul lui, antrenorul Adrian Falub a avut un moment de maximă inspiraţie în minutul 83, când l-a trimis în teren pe necunoscutul Alexandru Marin, jucător venit din campionatul judeţean de la Rapid Dumeşti.

Zece minute mai târziu, când stadionul se golea şi arbitrul Andrei Chivulete se uita deja la ceas, s-a produs lovitura de teatru. Gado s-a trezit cu mingea lângă tuşa din dreapta careului şi a trimis o centrare în şase metri. Deşi avea om lângă el, înaltul Marin a pus capul şi a trimis mingea în plasă şi pe spectatorii din tribune în culmea fericirii.

„Nea Adi mi-a zis să stau la ultimul om că poate iese ceva. A avut dreptate şi sunt foarte bucuros să fi marcat la primul meu meci în Liga 2. I-am mulţumit lui Gado şi de acum am să am şi eu grijă de el. Domnul Popa nu m-a ţinut la Iaşi decât o lună, dar golul acesta nu este o revanşă luată în faţa lui", a spus Alexandru Marin după meci.

Cuvântul antrenorilor

Ionuţ Popa, antrenor CS Mioveni

„Am dominat tot meciul. În prima parte, adversarii noştri nu au trecut de două ori mijlocul terenului, iar când ajungeau la careu veneau pe semicerc ca la handbal.Se pare că ne paşte un ghinion teribil ca să pierdem un joc în care să fi legat şi 20 de pase la rând. Pe final am luat un gol doar din cauza unui jucător mai înalt, lucru care nu se întâmplă în fotbalul adevărat. Poli Iaşi a învins şi poate emite acum pretenţii la promovare. Nu ştiu să antrenez norocul, poate pe viitor vom juca şi noi mai slab şi totuşi vom învinge".

Adrian Falub, antrenor Poli Iaşi

„Am obţinut o victorie mare, care ne menţine la promovare, chiar dacă acesta nu ne este obiectivul principal, ci crearea unei echipe competitive. Totuşi azi am meritat victoria pentru că ne-am dorit-o mai mult şi am luptat până în ultimul moment. Mulţumesc publicului care a fost alături de noi. Poli Iaşi începe să aibă o echipă tânără, cu jucători ieşeni, care merită să fie iubită. Avem nevoie ca publicul să se apropie de noi. Acum două luni dacă discutam de promovare ni se râdea în nas sau ni se spunea că vom învinge doar ca la CFR Craiova (partidă câştigată în tur de ieşeni după ce oltenii au încălcat din greşeală regulamentele privind folosirea de minim doi juniori în timpul unui meci-n.r.). Toate echipele care trag la promovare au fost până acum pe un loc promovabil. Noi nu am ajuns încă acolo, dar dacă prindem un loc promovabil mi-aş dori să nu-l mai scăpăm".

„Să vină banii la băieţi"

Bucuria jucătorilor ieşeni s-a mutat la final din teren în vestiar. Pe lângă scandările „Poli Iaşi, Poli Iaşi", din vestiarul gazdelor a răsunat până afară „Să vină banii, să vină banii, să vină banii la băieţi", dând de înţeles că fotbaliştii au avut promisă o primă însemnată pentru victoria în derby.

„Au avut într-adevăr o primă importantă pentru acest meci, dar acum nu este momentul să discutăm despre bani", a spus Grigore Sichitiu, preşedintele Poli Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite