Poli Iaşi, „zdreanţo care eşti tu, zdreanţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poli Unirea Iaşi a murit! În urma fotbaliştilor care au retrogradat cu brio au rămas datorii de milioane de euro la stat, alte zeci cheltuite din banii publici şi nicio performanţă. Dar, nu-i nimic! Dom' primar de Iaşi, Nichita Gheorghe, şi alţi fani plătiţi de la buget au găsit reţeta perfectă

Evident, cea financiară! Au luat o „fetişcană" din Divizia C, cu nume de steag, au păstrat ce mai era bun la fostul club şi, peste noapte, discursurile aleşilor s-au schimbat. Acum, ei vorbesc din nou despre Divizia A şi investiţii.

În spatele articolelor pline de bucurie din presa sportivă locală zac ascunse deja două cluburi-cadavre. Scenariul din ultimele zile seamănă izbitor cu cel din 2001. Atunci, clubul se numea FCM Politehnica Iaşi. Venea după ani în care fusese folosit în special de politicieni, în campanii electorale.

Şi tot aşa, cu datorii, cu scandaluri, cu un pas în Divizia C. Salvarea a fost un club numit Unirea, cunoscut pe maidanele din judeţ. Peste noapte a apărut Poli Unirea Iaşi. Din acea clipă, toţi au uitat de datorii la stat şi de banii înghiţiţi de la fraierii de ieşeni.

Ce au făcut aleşii cu Poli în ultimii ani îmi dă senzaţia că echipa, care nu mai e de mult fanion al Iaşiului, este folosită ca o zdreanţă de cei care vor puterea. Pentru că, nu-i aşa, circul place oricui! Mai ales când se dă la pachet cu seminţe şi înjurături pe stadion. Şi, în plus, suntem atât de uşor de manipulat, încât ne face fericiţi fiecare gol dat de nişte fotbalişti de mâna a doua. Cine să se mai gândească că golurile cele mai mari le dau băieţii deştepţi în buzunarele noastre?

PS Hai, ACSMU Poli Iaşi (Asociaţia Clubul Sportiv Municipal Universitar Poli Iaşi- nr.)! Oare cum o să sune asta pe stadion?

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite