Poli Iaşi, confruntări de foc cu granzii din Superligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la meciurile cu Steaua, Dinamo sau Baia Mare, jucătorii pregătiţi de antrenorul Constantin Veriveş vor lua startul în Campionatul Naţional de Rugby în 7, împotriva echipelor din Divizia A.

Chiar dacă n-au avut  mari probleme de efectiv, jucătorii ieşeni au reuşit să aducă un strop de bucurie în rândul pasionaţilor sportului cu balonul oval. Poli Iaşi a reuşit să termine pe prima poziţie Divizia A la rugby, asigurându-şi astfel prezenţa în Superligă - primul eşalon din rugbiul românesc.

Încep sezonul la rugby în 7

Chiar dacă prima etapă din Superligă este programată în primăvara anului viitor, reprezentanţii echipei sunt conştienţi că e nevoie de o pregătire temeinică pentru ca formaţia ieşeană să aibă vreo şansă în faţa granzilor din rugbiul românesc. „Promovarea noastră se datorează nu doar mie sau jucătorilor, ci şi colaboratorilor mei. Mă refer aici la Ioan Iftode şi Mihai Emanuel, dar şi preşedintelui de secţie Cornel Ghenea şi conducerii clubului, care ne-a sprijinit cât a putut. Suntem conştienţi însă că în Superligă este alt nivel şi fără ajutor financiar de la comunitatea locală nu avem nicio şansă să facem faţă. Am ajuns acolo şi ar fi păcat să nu putem face o treabă serioasă“, ne-a spus Constantin Veriveş, antrenorul Poli Iaşi.

Acesta a mai precizat că până la începerea noului sezon, jucătorii săi vor evolua alături de celelalte echipe din eşalonul secund (Divizia A) în Campionatul de rugby în 7. Acesta este structurat pe patru etape şi va debuta pe 9 octombrie, la Braşov. Cea de-a doua etapă va fi găzduită la Iaşi, iar ultimele două se vor desfăşura la Buzău şi la Bârlad. „Noi ne dorim să jucăm finala în această competiţie“, precizează Constantin Veriveş. După ce Campionatul de rugby în 7 se va termina, va urma o perioadă de pregătire în sală, după care vor fi organizate mai multe partide amicale.

60 de ani de rugby la Iaşi

Momentan, Poli Iaşi are în lot 30 de jucători, mulţi dintre ei având şi alte meserii pe lângă cea de rugbist. De remarcat este că aproape toţi sportivii au studii superioare terminate sau în curs de finalizare.  „Noi am pierdut la începutul sezonului nu mai puţin de 15 jucători. Am avea nevoie neapărat de o întărire de lot, să mai vină 5-8 jucători. Ne bazăm foarte mult şi pe juniorii de la CSS Unirea Iaşi, club cu care am colaborat dintotdeauna foarte bine“, ne-a mai spus Veriveş.

Iaşiul este unul dintre oraşele din România cunoscute în ţară pentru tradiţia în sportul cu balonul oval. Cu o istorie de aproape 60 de ani, echipele de rugby care au jucat de-a lungul timpului în Capitala Moldovei au reuşit de multe ori rezultate foarte bune în acest sport. Oraşul are în vistierie o Cupă a României, dar şi o medalie de bronz în Campionatul din 2000.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite