Ploile torenţiale fac ravagii în judeţul Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile torenţiale au băgat sub ape nord-vestul judeţului. O persoană din Belceşti a fost dată dispărută. Zeci de gospodării au fost inundate, iar oamenii, speriaţi, s-au adăpostit la vecinii mai norocoşi.

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a plecat de după-amiază la Valea Seacă, iar alte echipe de pompieri sunt pregătite să plece spre  localităţile afectate de viituri.

Trei localităţi braşovene au fost inundate. Vezi aici ce au distrus puhoaiele

Cea mai grav afectată este Valea Seacă, localitate din apropierea Paşcaniului, unde ploile torenţiale au creat viituri. Pârâul Conţeşti aieşit din matcă. 54 de gospodării au fost inundate, iar în şapte case a intrat apa. Două dintre acestea, construite din chirpici, stau să se prăbuşească, iar proprietarii s-au refugiat prin vecini.

Citeşte şi:

Noi atenţionări meteo pentru judeţul Iaşi

Nu scăpăm de ploi nici zilele acestea

În localitatea Cristeşti 27 de case şi hectare întregi de terenuri agricole au fost afectate de inundaţii, iar un sat din comuna Tătăruşi a rămas izolat după ce drumul de acces s-a surpat din cauza apelor.

O persoană din Belceşti a fost dată dispărută.

„Un echipaj a plecat astăzi spre Valea Seacă. Avem alte echipaje pregătite să plece la intervenţii, am chemat şi oamenii care aveau zile libere. Aşteptăm confirmarea autorităţilor locale în legătură cu situaţia de acolo. Suntem pregătiţi pentru a interveni“, a declarat colonelul Adrian Apostol, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Iaşiul a primit încă de astăzi dimineaţă avertizări de cod galben, valabile până mâine.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite